zaterdag 13 mei 2017

Van citroenen en de 'Gamma'

We zijn nog even flink aan het werk geweest. De laatste dozen zijn uitgepakt, er zijn lampen opgehangen, er hangen nu wat foto's aan de muur en ons naambord hangt!
Leo had wat zaken nodig om de wasmachine aan te sluiten. Bij Pavlos was vorige week een loodgieter aan het werk en die is even meegelopen om voor ons op te schrijven hoe dat, wat wij nodig hebben, heet in het Grieks. We kregen er ook een adresje bij van een mevrouw die een winkeltje runt in Katastari. We gingen er een paar dagen geleden heen en zij begon met het briefje in haar hand het winkeltje af te zoeken. Wat we nodig hadden was er niet. Dus een ander zoeken. Gisteravond (donderdag) kregen we een ander adres en daar zijn we vandaag heen gegaan. Het bleek een winkel met een redelijk assortiment, van kranen en leidingen tot pannen, bestek en weckpotten. Dus onze dingetjes waren er. Toen Leo de wasmachine ging aansluiten bleek er jammer genoeg toch een ringetje weg te zijn. Dus terug naar de "Gamma", maar ze waren dicht, dus morgen gaan we weer, maar dan met een heel lijstje van kleine dingetjes die nog nodig zijn.
En je begrijpt natuurlijk ook wel dat ik die weckpot ook maar meteen heb gekocht. Toen dacht ik nog dat ik nog even moest wachten tot ik weer genoeg citroenen had. Maar dat wachten duurde niet erg lang, want vanmiddag begon het ineens heel hard te waaien en kon ik een hele lading citroenen en sinaasappels uit de tuin oprapen. Dus die Limoncello gaat er komen :)
En vanmiddag kwamen Sula en Nikos (ouders van Ioanna) even langswippen, met een heerlijk stuk brood en een tasje met verse eitjes van hun kippetjes. Ze kwamen om ons uit te nodigen voor iets leuks morgenavond, iets eten bij Fidelio. Waarom weten we nog niet, want het praten en begrijpen gaat met de woorden Grieks die wij kennen en de paar woordjes Engels die zij kennen plus handen- en voetentaal. Maar we weten in ieder geval: zaterdag om 9 uur in de avond bij Fidelio.

Als je heel goed kijkt zie je zelfs ons naambord hangen vanaf de zoutvlakte in Alykes

Een bak vol citroenen en sinaasappels, dank je wel, wind