dinsdag 23 mei 2017

Een klein rood Aygootje met gele kentekenplaten op Zakynthos [1]

We kregen eind vorige week bericht van de verzekeringsman van Pavlos dat hij een Nederlandse auto niet kon verzekeren en dus moesten we snel achter de Griekse nummerplaten aan. De man bij de Griekse ambassade in Den Haag had ons verzekerd dat dat geen probleem was. Dat kon allemaal. Dus wij gingen vanochtend vroeg naar de Zakynthos-stad om dat te gaan regelen. Dimi, van Archontiko, had ons verteld waar we ongeveer moesten zijn. Een mevrouw in dat pand vertelde ons dat het daar niet was, maar liep heel aardig met ons mee om ons te vertellen waar we wel moesten zijn. Een pand een paar straten verder op de 2e verdieping. Daar zat een meneer te schrijven en dat duurde even voor hij ons hielp. Het bleek dat het daar ook niet meer was. Het is verhuisd, alles wat te maken heeft met kentekenbewijzen en -platen is verhuisd naar KTEO in Kalamaki. Hij heeft geprobeerd het uit te leggen, maar dat kwam niet helemaal over bij ons. Dus maar gewoon naar Kalamaki toe gereden en door goed te kijken zagen we een bordje KTEO. Daar naar binnen, na een tijdje praten bleek dat we niet daar, maar in het gedeelte aan de achterkant moesten zijn. Weer een deur verder vertelde de meneer daar dat we toch eerst bij de douane langs moesten. Hij liet ons van iemand anders de kopieën zien en die moesten wij ook hebben. Waar dan bij de douane, vroegen we, in Zante? Nee, hahaha, in Patras. We kregen wat telefoonnummers mee, dus wij weer naar huis. Het bellen in het Grieks werkt nog lang niet, dus Leo naar één van onze Griekse vrienden. Die heeft gebeld, maar volgens hem bestonden die nummers niet meer. En negatief als hij soms kan zijn, vond hij dat we de auto maar in een ravijn moesten dumpen of langs de weg moesten zetten.

Plan A treedt nu in werking. Morgenochtend nemen we de eerste veerboot naar Killini, dan zijn we mooi vroeg in Patras. Daar gaan we uitvinden of het echt zo moeilijk is als gezegd wordt. Wij gaan ervan uit dat dat niet zo is en dat we gewoon morgenavond terug zijn mét de juiste papieren.

Mocht het toch helemaal niet lukken dan treedt plan B in werking. Maar dat ligt veel ingewikkelder, dus we gaan het wel zien.