woensdag 17 mei 2017

Stukje wandelen

afgelopen maandagavond, voorbode van wat slechter weer
We zijn vandaag 3 weken in ons huisje in Chartata. Het weer was gisteren ineens een stuk minder goed. Het heeft bijna de hele dag geregend, het was grijs en we hebben een paar klappen onweer gehoord. Dat was dus een dagje thuis, Leo is bezig geweest met de computers, zodat als we straks internet hebben, het aansluiten makkelijk zal gaan. Ook zijn we nog wat stappen aan het regelen voor de auto. Onze Nederlandse auto-verzekering heeft ons de tijd gegeven tot 1 juni, we moeten dus een andere zoeken, omdat we niet meer in Nederland wonen.
13,5 km


Vanochtend zag het weer er al veel beter uit en we hadden onszelf beloofd dat we weer een stuk zouden gaan lopen en dus trokken we na het ontbijt de wandelschoenen aan.
We zijn langs de weg naar het noorden gelopen en een stuk verderop een pad opgegaan, waar we weer heerlijk rustig konden lopen, uitzichten bewonderen, bloemetjes, vlinders en vogels fotograferen en gewoon genieten van de rust. Op het verste punt van deze wandeling liepen we weer richting kust en lopen dan langs wat vroeger een 'dirt-road' was. Deze weg moet een snellere weg naar het Noorden worden, maar het duurt lang, heel erg lang. Het gedeelte dat geasfalteerd is, is wel al meer dan de vorige keren. Maar het is nog laaaaaang niet af. Op het laatste stuk bij Alykes zijn er vast nog grote problemen met huiseigenaren en die problemen zijn niet maar zo opgelost. Volgens sommige mensen hier is het een 20-jaren plan en misschien wel meer.