zondag 14 mei 2017

Thuisgevoel en etentje

Het wordt echt ons huis. We zijn eerst naar Spatis ("Gamma") geweest, Het zeer nodige ringetje gekocht voor de aansluiting van de wasmachine, een paar stukken tuingereedschap, zodat we de enorme distels die in de tuin staan kunnen weghalen, een prachtige ORANJE gieter, die prachtig hoort bij mijn klompen en de oerhollandse melkbus, die bij de voordeur staan, en nog wat kleine dingetjes die op ons lijstje stonden.
Toen de wasmachine vrolijk de was stond te doen voor ons, hebben wij de laatste belangrijke dingen uit dozen gehaald. Wat er nog inzit hebben we niet meteen nodig, dus dat bergen we even weg met een lijstje erbij wat er in welke doos zit.
Daarna hebben we alles opgehangen wat we wilden, nog wat foto's, de klok en een buitenlamp. We hebben het idee dat we ons huis terug hebben.
En volgende week beginnen we aan de opdracht om internet te gaan krijgen van ons zelf. Benieuwd wanneer dat er is...

En dan de zaterdagavond. Zo leuk, we hebben met Sula en Nikos pizza gegeten bij Fidelio, gewoon gezellig, vrienden onder elkaar. Eén grote pizza met kaas en paddestoelen, één kleine voor Leo zonder kaas. En het was zó leuk. Handen, voeten, en woordjes Grieks, alles door elkaar. Maar het lukte en het was gezellig. We hebben met z'n vieren nog een rondje zoutvlakte gelopen en daarna werden we in hun auto thuisgebracht, want hoe leg je snel uit dat je wel wilt lopen, zonder mensen ongewild te beledigen. Wat een avond. Genoten hebben we in ieder geval.