donderdag 25 mei 2017

4 weken en 1 dag

Vandaag hebben we een record. We zijn nog nooit zolang op Zakynthos of een ander Grieks eiland geweest. De laatste jaren waren het steeds vakanties van 4 weken en vandaag gingen we er één dag overheen en het mogen er nog veel meer worden.

Gisteren, woensdag, was een heel gewone dag. Het huishoudelijke gedeelte moest worden gedaan want dat was er maandag en dinsdag niet van gekomen door het gedoe met ons kleine rode autootje. En we deden de boodschappen. Toen we terug kwamen was er een man van OTE bezig met het kastje aan de paal voor ons huis. Yes, dachten we, het internet komt eraan. De man was even bezig, ging weg, kwam nog eens terug en ging toen weer en is tot nu niet meer terug gekomen. En er moet toch echt eerst een 'draadje' van dat kastje naar ons huisje gaan lopen.
We hebben samen flink gewerkt in de tuin, dode bladeren en onkruid weg gehaald. Best zwaar op een mooie zonnige dag.

En dan vandaag, donderdag dus, We ontbijten en Leo gaat aan de slag met alles wat er nog in orde gemaakt moet worden voor als we 'straks' internet hebben en wat er nog meer bij komt kijken. Ik ben nog even bezig in de tuin en pers daarna heel veel citroenen uit en maak daar dan weer limonade van. Het is heerlijk drinken, natuurlijk wel wat zuur, logisch he, maar heerlijk fris. We drinken er best veel van en ik maak het inmiddels met zoetstof dus over de gewone suikers hoeven we ons niet druk te maken.
Om een uur of 12 zitten we wat te drinken en besluiten om een stuk te gaan lopen. We rijden de weg naar de stad en stoppen in Agios Kirikos. En daar maken we een leuke wandeling door het redelijk vlakke land dat ligt tussen Katastari/Alykes en Zakinthos-stad, met wel een paar flinke heuvels ertussen, maar die vermijden we vandaag. Er zijn veel olijfbomen, maar ook veel wijngaarden te zien. De meeste weggetjes die we lopen zijn óf smalle asfaltweggetjes óf smalle andere paden en we komen door een paar plaatsjes, Sarakinado, Vanato en Lagopado. En dan zijn we rond.