dinsdag 2 mei 2017

Belasting, douchegordijn en fornuis

De dag na de vrije 1 mei, dus gaan we naar het belastingkantoor. Het adres hebben we in de gps zitten dus lopen we er in de stad zo naartoe. Op de eerste verdieping hangt een papier met in het engels dat we voor een belastingnummer naar de 2e etage moeten. Duidelijk dus. En daar vragen we op goed geluk iemand waar we moeten zijn, een meneer vertelt ons 1e deur links. Daar wachten we een tijdje en kunnen we binnen komen. De jongeman vertelt ons dat we voor we het belastingnummer kunnen krijgen eerst een accountant moeten hebben, want we moeten tenslotte ook belasting aangifte doen hier. We krijgen allebei 3 formulieren mee die ingevuld moeten worden met hulp van de accountant. Hij: jullie hebben toch wel een accountant? Wij: nee! Hij: de accountant van de verhuurder kan jullie toch helpen? Wij: nee, want die woont ver weg van hier, op het vasteland! Hij: nou dan moeten jullie er één zoeken.
Dus wij lopen binnen 10 minuten weer buiten en besluiten thuis Pavlos te vragen naar een accountant.

Wat doen we nu verder? We hebben nog een douchegordijn nodig, we hebben de maten en we hebben een zaak gezien die ze verkocht. De we volgen ons pad terug en vinden de zaak weer. Een passend douchegordijn hangt er ook bij. Dus toch iets geregeld.

Verder naar de winkel met de terrasmeubelen. We kijken er rond en zien wel iets wat we leuk vinden. Alleen geen bijpassende stoelen bij een tafel. Ook hier vragen we advies. Het is nu begin van het seizoen en het is nu heel druk, dus adviseert de verkoper over een maand nog eens terug te komen omdat ze dan veel meer keus hebben. We zullen daar nog eens over denken.

Dan zien we een witgoed zaak op weg naar huis. We gaan eens kijken of de elektrische kookplaat die wij willen hebben er is. Nee, dus, alleen met 2 platen is er iets te koop. Volgens de verkoopster kennen ze zo'n opzetplaat niet in Griekenland, wel als inbouwplaat, maar die zoeken we niet.
We lopen nog eens langs de fornuizen en zien dat ze heel redelijk zijn geprijsd. En dus kopen we een heel fornuis. Vandaag of morgen wordt het gebracht, we zijn heel benieuwd.

In Chartata rijden we eerst even naar Archontiko om Pavlos te vragen naar zijn accountant. Van die man hebben we nu naam en adres, dus gaan we daar zo snel mogelijk naar toe.
Dus toch nog iets goeds gedaan vandaag, maar het is dus wel nuttig hier om een langen adem te hebben.

Oh ja, nog bijna vergeten. We hebben de afgevallen en rottende citroenen en sinaasappels onder de bomen in onze tuin weg gehaald. Nu kunnen we tenminste meteen zien welke er net zijn afgevallen. En ze dan lekker oppeuzelen.