dinsdag 20 juni 2017

Van Volimes naar Orthonies met P&B

Omdat onze vrienden Petra en Ben de wandeling naar Orthonies ook wel weer willen doen, zetten we de route weer in de gps en  gaan we opnieuw naar Volimes met de auto en lopen daar vandaan naar Orthonies. We wandeling is toch alweer anders dan een aantal weken geleden. Er bloeien andere planten en bloemen. De kleur van het gras is veranderd van groen naar goudgeel.

De ontvangst in de Bodega is zoals altijd hartverwarmend. De bestellen een heerlijke lunch met
omelet, Griekse salade en gehaktballetjes, en daarbij drinken we een groot glas vers sinaasappelsap. Lekker hoor!!! Terwijl we er zijn is er iets van paniek onder de eigenaars van de Bodega en bewoners van Orthonies. Er komen rookpluimen achter de heuvels uit. Babis vertelt dat de olijfgaard van zijn familie daar ergens ligt en dat hij net van zijn vader, die bij de brandweer is, heeft gehoord dat het daar in de buurt brandt. Als we verder gaan na onze lunch, wensen ze veel sterkte en tot ziens, en krijgen we van Babis en zijn moeder nog een fles wijn mee. Zo leuk. Gelukkig heeft Leo in zijn rugzak nog wel een plekje, maar ja, hij moet het wel dragen 😉. Bij het vervolgen van onze route zien we nog wel veel rook, maar kunnen we niet achterhalen waar het is en wij lopen verder de andere kant op, richting Volimes.

Als we met de auto naar huis rijden zien we dat er een paar auto's van de brandweer staan aan de rand van de weg van Orthonies naar Katastari. Het was denk ik iets van een flinke bermbrand, geen olijfgaard dit keer, en het was al bijna geblust. Gelukkig maar!

Het was weer een fijne wandeling, maar met deze temperaturen toch ook zwaar. Alle kleding kan na de wandeling zo bij het klein chemisch afval, oftewel de wasmachine.

Vriendin Petra

Leuk zo'n "hang"cactus

Anafonitria in het niet-toeristische gedeelte

Orthonies

Moeder kalkoen met veel kinderen

Bar Bodega Orthonies


Het brandt


Wandelen met vrienden


Geen opmerkingen: