zaterdag 10 juni 2017

European Health Insurance Card en onze nieuwe terrasset

Laat op de ochtend stond de postbode te jodelen op de weg. "Post for Maarlieeesss Roeeeewar" of zoiets. Na hem nog eens te hebben gezegd hoe je zo'n naar uitspreekt, heb ik hem heel erg bedankt en de brieven aangenomen.

Eén van de brieven bracht ons de langverwachte EHIC voor Leo. Nu hebben we ook een verzekering voor ziektekosten als we op weg zijn van en naar Nederland én in Nederland. Dus dat stuk is nu helemaal geregeld.

Dan belt Leo als afgesproken het bedrijf waar we de tuinset hebben besteld. En yes, het is ook gekomen. We kunnen die middag komen om het te betalen, de man die het ons zal komen brengen, heeft niets bij zich dat we elektronisch kunnen betalen. En natuurlijk krijgen we dat niet allemaal in dat kleine rode autootje van ons 😉. Dus zijn we er om 15 uur, betalen, en dan heeft de chauffeur een idee om het de volgende dag pas te brengen. Nee, zegt de man die het ons heeft verkocht, ik heb beloofd dat het vandaag kon, en zo gebeurt het. We krijgen een stevige handdruk van de verkoper en rijden voor de de bezorgauto uit naar huis.

Op het terras pakken we alles uit het plastic en papier, het is goed ingepakt. Leo begint met het in elkaar zetten van de tafel. En gelukkig (hoe vaak hebben we dat al gezegd) heeft hij goed gereedschap. Want de poten passen net niet in de sleuven van het blad, maar die kunnen we nu met grote lijmklemmen er wel inkrijgen. En het is prima zo, het eindresultaat is een lekkere stabiele tafel en 4 lekker zittende en stabiele stoelen. Niet groot, maar prima voor ons en er kunnen ook nog mensen komen eten 😀. Helemaal leuk, vinden wij.

Ja, en dan hebben we vandaag ook nog in beeld én geluid met de jongens (én hun meiden) gebeld. Heerlijk om ze even te spreken én te zien, want dat is inmiddels bijna 8 weken geleden. Nu het internet iets beter gaat, kunnen we zo nu en dan even contacten. Heerlijk. Alleen het geluid was bij hen nog niet optimaal, er zat een enorme echo in hun lijn. Maar we gaan kijken of we dat beter kunnen hebben door andere lijntjes te gebruiken. Nu hadden we Whatsapp, misschien is Skype beter. We gaan het zeker uitzoeken.
Onze lieve vrienden hebben we nog niet gesproken, maar ja, díe gaan we maandag in het echt zien. We gaan ze maandagavond ophalen van het vliegveld en dan zijn ze een heerlijke 2 weken op ons eiland. Dat wordt genieten ...

Gisteravond, donderdagavond, kleurde de lucht mooi roze
We voelen ons hier helemaal thuis

Het kerkje in ons dorp Chartata





Geen opmerkingen: