zaterdag 3 juni 2017

Blij met de hotspot?

Nu we hebben dus internet, dus eigenlijk zouden we nu heel blij moeten zijn. Maar er is een klein dingetje. Omdat we nu geen vaste lijn hebben met internet, maar een hotspot met mobiel internet, zitten we nu ook vast aan een datalimiet. We hebben in overleg met de man van Cosmote (AM ) besloten om de middenweg van een aantal GB te nemen en die zou door hen (Cosmote) worden verdubbeld, vanwege al het gedoe. Leo heeft het dus gistermiddag geïnstalleerd en tegen 21 uur gisteravond zaten we al (volgens de teller) op 1,5 GB. Nou kan het zijn dat al onze laptobs, tablets, telefoons e.d. ineens zijn gaan updaten na een maand zonder goed internet. We hebben geen idee, maar we moeten dus even bekijken hoe snel dat allemaal gaat en anders stappen we begin volgende week weer naar AM Cosmote. We zullen in ieder geval veel bewuster moeten omgaan met ons internet gebruik, wat op zichzelf helemaal niet slecht is.

Onze blijdschap over het pas verworven internet is dus nog niet huizenhoog. Vanochtend had ik 3 emails geschreven en drukte op verzenden. Voordat ze alle 3 weg waren was ik er al 4 x uitgegooid. Misschien was er ergens een storing, maar hier worden we niet echt blij van.

Vroeg in de avond bleek gelukkig dat we vandaag maar een fractie hadden gebruikt vergeleken met gisteren. En dat ik ook gewoon wat kon bekijken zonder eruit gegooid te worden. We kijken het dit weekend even aan. Maar we moeten evengoed begin volgende week weer naar AM, want het modem dat we hebben gekocht gaat niet werken op de manier zoals Leo dat had bedacht.
Wel heel leuk, de kippen en hanen van de buren lopen iedere dag door onze tuin te scharrelen.