zaterdag 17 juni 2017

Naar Psarou

Het is warm, maar toch willen we wel een stuk wandelen. Het doel is taverne Psarou, daar zullen we dan lunchen en wat drinken. Omdat het zo warm is, maken we de route iets korter. We moeten ook een paar boodschappen doen en daarom zetten we de auto bij de Express Market in Alikanas neer en beginnen daar onze wandeling. We lopen vanaf Alikanas door de olijfgaarden en dan een flinke heuvel op naar Meso Gerakari. Vandaar naar Kipseli en Psarou. Onderweg hebben we mooie uitzichten en we genieten van de wandeling. Vlakbij Psarou blijkt dat ik de route die ik heb uitgezet naar het haventje van Psarou laat gaan. Maar daar is de taverne niet, en je kunt hier niet even over het strand een stukje verder lopen. Gelukkig heeft Petra het nog precies in haar hoofd zodat we even later toch heerlijk op het terras van Taverne Psarou zitten. Verkoelende grote glazen verse sinaasappelsap en bier gaan er goed in, daarbij omelet en broodje hamburger, het smaakt allemaal prima. Dan pakken we laatste paar kilometer op, maar die gaan zwaarder, want het is inmiddels goed heet en het laatste stuk gaat langs de weg. In Alikanas doen we de boodschappen en nemen daar nog een lekker ijsje. We zetten P&B weer af bij hun huisje en rijden zelf nog een klein stukje door naar het onze.

Leo heeft vanmiddag, tijdens de wandeling, een telefoontje gehad van de douane-tussenpersoon, meneer Herakles. De betaling is gelukt en hij heeft de papieren meegegeven aan de busschauffeur van de bus Patras naar Zakynthos-stad. Vanavond na 8 uur kan die envelop worden opgehaald.

Als we thuis aankomen blijkt dat de postbode nog een ander poststuk heeft gebracht. Het ligt voor de deur, met één van de Nederlandse klompen er bovenop. Het is het huurcontract in het Grieks met al de benodigde namen en handtekeningen erop. Daarmee gaan we maandag verder, want het moet door onze accountant verder worden verwerkt. Of we dat telefonisch kunnen doen of dat we er naartoe moeten zal ook maandag blijken.

Na het eten rijdt Leo naar de stad en komt terug met de bewuste envelop met papieren. Ook daarmee gaan we maandag verder.

Toch weer een paar stappen verder in het hele verhuis verhaal.











Geen opmerkingen: