zaterdag 22 juli 2017

Rainbow Warrior 3 en een gezellige middag en avond

Toen ik gisterochtend mijn berichtjes op mijn telefoon bekeek, zag ik de vraag van één van de schoondochters: Is alles bij jullie oké, hebben jullie iets gemerkt van de grote aardbeving? Dat was pas het moment dat ik even ging kijken bij de nieuwssites en toen begreep ik dat er deze nacht op het Griekse eiland Kos een ernstige aardbeving van 6.7 op de schaal van Richter geweest is. Maar wij hebben dat niet gemerkt, Kos ligt aan de oostkant van het vasteland van Griekenland, Zakynthos aan de westkant. Maar ook hier op Zakynthos zijn regelmatig lichte bevingen geweest. Mensen hier zijn blij dat het steeds kleine bevingen zijn, want dat haalt de spanning van de breukvlakken af en voorkomt zo (hopelijk) een grote beving.

Vandaag komt de Rainbow Warrior 3 van Greenpeace naar de haven van Zakynthos. Daar willen we even gaan kijken, want die zie je tenslotte niet iedere dag. Ze komen om campagne te voeren om minder plastic te gebruiken en daarna te dumpen. Als je kijkt wat er aan plastic zakjes bij de supermarkten wordt gebruikt en dat terwijl er wel voor betaald moet worden. Wij proberen er toch op onze manier iets aan te doen, we hebben altijd boodschappen tassen bij ons.

We rijden naar het busstation en zetten daar de auto neer en wandelen dan op ons gemak naar de haven. Je ziet de Warrior meteen al liggen, maar het is nog even lopen om daar ook echt te komen. Het schip vaart onder Nederlandse vlag, dus ook een foto van de achterkant. Eigenlijk wilde ik wel met een tour mee, maar het duurde nog een tijdje voordat de Engelse tour weer zou starten. Dus toch maar niet. We lopen door de winkelstraat Alexander Roma terug naar de auto.

Dan rijden we naar het bedrijf waar TV schotels buiten staan en waar we wel wat informatie wilden gaan halen, maar het lijkt een 2e hands bedrijfje met vooral rommel. Dan maar even de boodschappen doen, dit keer zonder de bederfelijke waar, want we gaan daarna nog "even" aan bij onze Belgische vrienden. Hij had nog wat planten gestekt en aan ons gevraagd of we die wilden hebben. Nou graag, natuurlijk. We maken er een gezellige namiddag en avond van en het is al een tijdje donker als we afscheid nemen.
Weer een heel mooie dag om op terug te kijken...

(dank je L voor een deel van je teksten)






Geen opmerkingen: