maandag 17 juli 2017

Bijna 3 maanden hier

Kip met kuiken op stok in onze boom :)
En we hebben het prima naar ons zin. We vervelen ons geen moment en we doen dingen die we leuk vinden. Alhoewel het huishouden natuurlijk (wie ons kent, weet dat) een wat mindere bezigheid is. Maar dat is iets wat toch moet gebeuren, ook als het heel warm is. Maar ons huisje is klein, dus ook de huishoudelijke taken zijn zo gebeurd. Ik denk wel dat we wat vaker de wasmachine aanzetten, want als het zo warm is, transpireer je ook "iets" meer, dus om het een beetje fris te houden, draaien we vaker een was.

Verder gaat alles nu een beetje zijn gangetje. Alle papierrompslomp is geregeld. Eerder deze week zagen we de ouders van Ioanna naar de buren gaan (Olga vierde haar naamdag) maar eerst kwamen ze even bij ons. Ze hebben even in de tuin gekeken en moesten lachen om alles wat we daar al hadden gedaan. Ze vroegen of we de bomen extra water geven nu het zo heet is. En ja, dat doen we dus. Ook hadden ze de rekeningen meegebracht van water en electriciteit, die moeten we gaan betalen, maar we hebben eerst nog wat uitleg nodig over die rekeningen. Ook vertelden ze dat Ioanna en Aris over 14 dagen gaan komen voor hun zomervakantie. Leuk en spannend, dan gaan we ze eindelijk ontmoeten.

Volgende week komt de Rainbow Warrior van Greenpeace hier in de haven van Zakynthos-stad. Zij zijn bezig met een anti-plastic campagne. We gaan vast even kijken, want dat is natuurlijk bijzonder.

De hele afgelopen week is het nog behoorlijk heet geweest, maar voor vandaag leken de temperaturen wat lager uit te vallen (als je 28 graden tenminste laag vindt) en het zou misschien in de middag regenen. Wij hadden al bedacht om maar weer eens te gaan lopen. Ik heb een route uitgezet vanuit Ag.Pantes. Dit keer zijn we om 9 uur weg en we hebben 2 bevroren waterflessen van 1,5 ltr, 1,5 ltr gewoon koud water en 2 flesjes met 700 ml water bij ons. Dat ijs smelt in de loop van de wandeling, maar op het eind van de route hadden we alleen nog 2 kleine stukken ijs in de flessen, maar gelukkig was toen het eindpunt vlakbij.

Het was een leuke wandeling, vanuit Ag.Pantes tegen de berg op en dan een heel stuk langs de bergrug lopen. In de buurt van Macherado zien we het mooie klooster Panagia i Eleftherotria al in de diepte liggen. Maar we moeten daarvoor nog wel een stukje lopen. We beginnen de afdaling en lopen al snel op een nauwelijks zichtbaar pad, dat even later na een bult in de weg helemaal ophoudt, geen weg meer, gewoon een afgrond. Kortom, terug dus naar de bovenweg. Die volgen we nu een tijdje en met hulp van de gps zijn we een klein halfuur later weer op de goede weg. Dan lopen we vlak langs het mooie klooster en even later lopen we weer tussen de olijfbomen. We herkennen een paar stukken van de wandeling naar het vliegveld. Een prachtig weggetje met olijfbomen en heel hoge eucalyptusbomen, nu was het er niet rustig want honderden cicaden gaven een concert, bijna oorverdovend. We zijn blij met al het water dat we bij ons hebben, want die lagere temperaturen hebben we niet echt gekregen. Wel heeft het wat geregend, maar die paar druppels rekenen we niet mee. Het was niet de moeite om een plu te pakken. Het droogt wel weer op. Een heerlijke wandeling weer.

Om een uur of 9 's avonds worden de wolken echt zwart en langzaam komen de bliksemflitsen en het gedonder dichterbij. Het is best mooi om zoiets over zee te zien komen. Maar ik weet niet of we op het eiland wel blij moeten zijn met bliksem, het is tenslotte heel erg droog hier. We zijn benieuwd of we nog iets van regen zullen merken.


Ag.Marina links vooraan, heel in de verte Alykes en Alikanas

Donkere wolken

Langs de bergrug kijken we naar de zuidkant van het eiland

Klooster Panagia i Eleftherotria nog ver weg

Mooi, al dat groen en dan een klein oranje dakje

Klooster Panagia i Eleftherotria, nu van dichtbij

En de donkere wolken komen dichterbij

Een grassoort, leuk met al die pluizige stukjes

Mooie weggetjes

Regendruppels op een bamboeblad

 Een heg van deze prachtige bloemen, Passiflora

De klokkentoren van Ag.Nikoloas van Schinon

Echt een 'ouwe bak'  



Geen opmerkingen: