woensdag 12 juli 2017

En weer ...

Dikke rookwolken te zien van achter ons huisje

En de rooklaag werd nog dikker

Dinsdag 11 juli: Ik rook eind van de middag weer een brandlucht, toen ik achter ons huisje keek schrok ik wel. Dikke grijze rookwolken trokken voorbij. En dat bleef zo. Het werd gewoon donker door de rook. We hoorden de brandweer en even later ook weer de blusvliegtuigen. Inmiddels was de stroom er een paar keer af geweest en kwam er geen water meer uit de kranen. We hoorden dat het brandde in de buurt van Orthoniés, een plaatsje waar we al vaak zijn geweest en waar één van onze favoriete tavernes is. We denken aan onze vrienden daar. We konden goed zien dat het vuur steeds van plaats veranderde, want een paar uur later was de lucht bij ons weer schoon, maar hing er een heel dikke rooklaag over Alykés.
's Avonds tegen 10 uur lazen we online dat de brand onder controle was. En nog wat later kwam er weer water uit de kranen.  Maar vanochtend zagen we toch de blusvliegtuigen weer water happen in de baai. Inmiddels is het gelukkig weer rustig.

https://parakalo.wordpress.com/2017/07/12/grote-bosbrand-in-noorden-van-zakynthos/

Dit was zo'n mooie plek om te wandelen. foto: Ermisnews.gr
En toen we vanmiddag buiten liepen, roken we weer de zo bekende brandlucht en zagen we weer rookwolken. Ook nu waren de blusvliegtuigen present. Die brandweermensen maken overuren. Uit de online krant "Imerazante" haalden we dat het nu in de buurt van het scheepswrak Navagio in brand stond. Wij gingen een hapje eten in Alykes en gelukkig leek de lucht rustig toen we terug liepen naar huis.

Geen opmerkingen: