maandag 11 maart 2019

Schone Maandag 2019 in Katastari

De Culturele Vereniging Morfes van Katastari heeft opnieuw het feest rond Schone Maandag georganiseerd. Er komen 3 dansgroepen, de dansgroep van de Kretenze gemeenschap op Zakynthos, de dansgroep Koukesie en dansgroep Morfes. Ook zal er een straattheater zijn.

We zijn om 13 uur paraat om allerlei zaken klaar te zetten, het podium voor het theater is al eerder opgesteld, er staan al stoelen. De tafels voor het eten en drinken staan ook klaar, maar de schalen met eten moeten nog komen. Tegen de tijd dat de eerste mensen komen is alles klaar. Er is afgesproken in welke volgorde de bordjes gevuld zullen worden. Eerst een paar olijven en een stuk brood (Lagana), dan halva's, taramosalata (viskuitsalade), dolmadakia (gevulde wijnbladeren) en gigantes (grote bonen) en dan nog iets te drinken. De schotels zijn allemaal door de vrouwen van Morfes thuis klaar gemaakt. Ik mag nog een tijdje wennen 😀.

Om (ongeveer) half 2 begint het programma. De mannen en vrouwen van de Kretenze groep doen hun best, het ziet er goed uit. Daarna komt het theater. Wij begrepen er niet veel van, wat we wel hoorden was dat het helemaal op rijm was en het duurde best lang. Daarna kwam dansgroep Koukesie en als laatste de Morfes groep. Ik vind het heel leuk om zo met Griekse dansen bezig te zijn en het helpt ons om goed te integreren in de gemeenschap hier. Toen de dansen van Morfes over waren, bleef de muziek nog even doorgaan en daarom ging het dansen ook door, iedereen kon meedoen. Een geweldige, maar vermoeiende dag.

Morfes vrouwen

de dansgroepen (zie filmpjes)

Het was druk én gezellig

Straattheater








Geen opmerkingen: