donderdag 21 maart 2019

Agios Sostis

Inmiddels hebben we al een aantal heerlijke dagen gehad wat betreft de zon en de temperatuur. Als de zon weg is wordt het nog wel fris, maar ja, het is ook pas maart. In de zon is het heel lekker.
Vandaag rijden we naar Agios Sostis om daar een stuk te lopen en om na afloop bij andere Nederlanders, die daar wonen en die we kennen van de Griekse les, een bakkie te doen.
Maar eerst wandelen. We lopen eerst door olijfgaarden, er staan jonge bomen, maar op sommige stukken staan veel oude en dikke olijfbomen. Je ziet het pas echt als je er zelf bij gaat staan. Als we een kilometer of wat onderweg zijn begint het klimmen, dat kost natuurlijk wel wat moeite én zweetdruppeltjes, maar je krijgt er mooie uitzichten voor terug. En dan is het echt de moeite waard. De wandeling gaat een heel stuk langs de bergrug tot Lithakia, daar gaan we weer naar beneden en lopen dan tot Agio Sostis weer door de olijfgaarden. We hoeven niet te zoeken naar het plekje van onze vrienden, het is ons duidelijk uitgelegd en aan de kolom om elektriciteitspaal hangt een stukje huisvlijt waaruit blijkt dat het hier echt om Nederlanders gaat.


Cameo Island bij Agios Sostis

Ook bloemen tegen de rotsen

en nog meer


De Gaspeldoorn in bloei


Het eiland Marathonisi en rechts Limni Keriou, waar we vorige week waren

Uitzicht over de Baai van Laganas

Straatje in Lithakia

Een mooi stukje huisvlijt

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ahhh, jullie zijn bij mijn stadsgenoot Loes op bezoek geweest. Wat leuk!!!!

Leo en Marlies zei

Altijd leuk om te zien waar en hoe anderen wonen.