vrijdag 22 december 2017

Twee heel onstuimige dagen en meer

Vanmiddag hebben we de boeken opgehaald voor onze Griekse lessen en ze zien er mooi en leuk uit. We zijn zo benieuwd hoe het zal zijn. We gaan stinkend ons best doen vanaf 9 januari 2018. Aan het einde van dit eerste boek zouden we zoveel Grieks moeten kunnen verstaan en spreken, dat we in een winkel zouden kunnen werken (wat we niet gaan doen natuurlijk)😉.







Hopelijk behoort dit snel tot het verleden

Over het afvalprobleem wordt nu gezegd dat het laatste proefdraaien op de nieuwe afvalstort een succes was. Alles is nu klaar om de enorme bergen afval die hier en daar liggen (gelukkig valt het in Katastari en Chartata mee) op te halen en te verwerken. En de eerste vrachtauto's zouden al rijden. Wij wachten nog even met juichen tot de afvalcontainers ook terug zijn geplaatst. Er is al zoveel beloofd en gezegd. We zijn "gematigd positief" 😀




In november wilde ik wat kerstkaarten laten drukken om bij onze buren hier af te geven. Toen ze hier aankwamen bleek dat ik er niet 12 maar 36 had besteld. Van de rest kan ik nu een leuke versiering maken.





We zijn door Soula en Nikos (ouders van Yianna) uitgenodigd om op 1e Kerstdag bij hen te komen eten. We worden daar om een uur of 2 verwacht en er komt meer familie. Heel leuk en gezellig.





Gisteren en vandaag was en is het echt vreselijk weer, storm, veel regen en grijs, heel grijs. Niet eventjes, maar twee hele dagen achter elkaar. We zijn alleen even met de auto weg geweest om bij het strand te kijken en omdat we vandaag de Griekse lesboeken moesten halen. Ik denk maar hard aan de komende dagen, want dan zou het weer vééééél beter zijn. Gelukkig kunnen op die donkere dagen voor Kerstmis nog heel veel dingen binnen doen. Zoals een artikel kopiëren en herschrijven dat over de kersttradities gaat en nog heel veel andere dingen.
Een foto vanuit huis, zo hebben we de zee hier nog nooit gezien

vanuit huis

De wolken hangen heel laag

Op het strand (klik op de foto voor een filmpje)

Het is echt GEEN weer! Binnen blijven dus.

Geen opmerkingen: