zondag 31 december 2017

Eindejaarswandeling naar Gerakari

Ook vandaag is het prachtig weer, als we in het zonnetje lopen gaan de vestjasjes al snel uit en even later ook de truien, zodat we in onze shirtjes lopen te genieten van alles.

We lopen via Katastari, naar Pigadaki en Kalithea. Dan lopen we door het wat vlakkere land naar de heuvel waarop Apo Gerakari ligt. En dat is weer even een klimmetje naar ruim 170 meter. Maar het wordt beloond want boven bij het kerkje hebben we een prachtig uitzicht over onze kant van Zakynthos en naar de besneeuwde toppen op het vasteland en de Peloponnesos. We eten onze boterhammetjes op een bankje in de zon. En daarna gaan we op de terugweg. We lopen de gewone weg naar beneden en daar duiken we weer de paadjes van de olijfgaarden in. Het valt op hoeveel mensen er nog heel druk zijn met de olijven. Geen zondag en geen oudjaarsdag voor hen. Wat ons ook opvalt zijn de vele kinderen die we onderweg tegenkomen en die liedjes zingen en tingelen met een triangel in ruil voor een snoepje of een centje. 
Het laatste stuk lopen we op een pad wat we nog niet eerder liepen en dat is weer een leuke ontdekking. Dan bereiken we Alikanas en lopen door naar Alykes en dan is het nog maar een hupje naar huis. Het is een mooie afsluiting van het wandeljaar als we thuisgekomen de lucht roze zien kleuren en de maan er helder bij zien schijnen.


Dat kerkje boven op de heuvel is het doel vandaag
Pigadakia

Lentegevoel

Dauwdruppels

Uitzicht over "ons" gedeelte van Zakynthos

Dezelfde foto, nu met plaatsnamen erbij

De besneeuwde toppen op de Peloponnesos


De olijfoogst is nog druk bezig

Alle gebruikte zakken worden gewassen en weer gedroogd
voor de volgende lading olijven

Mooie afsluiting van ons wandeljaar 2017

Geen opmerkingen: