vrijdag 4 augustus 2017

Oefffffff, pfffffff, warm, ik bedoel HEET en dan ook nog werken én Cosmote


De wekker stond vanochtend op kwart voor 7. Aris had gezegd dat hij vandaag het onkruid weg wilde halen met de grote graskantenmaaier. Leo wilde het ding wel eens gebruiken maar wilde eerst toch graag weten hoe die werkt. En dus gaan ze voor de grote hitte aan de slag, in lange broek vanwege het wegslingeren van steentjes e.d. Ze hebben goed werk geleverd. In de tuin op huisniveau stond al niets meer, maar op een niveau hoger, bij de oprit en langs de weg nog wel en nu is het allemaal kort. De schone taak voor ons om het nu bij te houden. Maar dat gaan we zeker doen.

En dan zijn we vandaag ook nog naar onze vrienden bij Cosmote geweest. We hebben op de te betalen rekening van juli een verkeerd referentienummer gezet en dus denken ze daar dat we niet betaald hebben en daarom gingen we vandaag stadwaarts. Leo vroeg het eerst aan de kassier in het Grieks, maar de kassier begreep er niets van, toen kwam AM (jullie weten nog wel: Aardige Meneer) erbij. Hij wist de oplossing maar dan moesten we wel 'even' op onze beurt wachten. Natuurlijk doen we dat. Hij is tenslotte alleen maar bezig met het verkopen van een gsm aan een jonge knul. Volgens ons is dat in Nederland zo gedaan. Hier kost dat ruim een uur. Dan kunnen we vertellen wat er is gebeurd. We moeten onze bank bellen, nee dat is niet wat er fout ging. Na veel heen en weer gepraat kan hij het volgende vertellen: "Nee, ik kan daar niets mee". We moeten bellen met de 13888, de klantenservice. OK, dan willen we nog graag een kopie van ons contract, dat hebben we nooit gekregen en het is toch goed om te weten, waar je precies aan vast zit. Dat kon volgens AM weleens moeilijk worden, want ons contract was al oud (2 maanden?!?!) en ze hebben een nieuw systeem, dus kan hij het niet afdrukken. Goed, zegt Leo, dan willen we er nu vanaf, want als wij geen contract hebben, dan jullie ook niet. Oh wacht even, zegt AM, het lukt al. Ook nog even gevraagd naar de vorderingen voor de vaste lijn. AM zegt: "brlk skfkha sndasy uejdakjh cuebmd", of zoiets, m.a.w. geen vaste lijn. Na ruim anderhalf uur staan we buiten met 2 geprinte velletjes papier met daarop de contracten.

Dan even de boodschappen en weer snel naar huis, waar inmiddels schaduw is aan de terraskant. De kleine thermometer in de schaduw geeft inmiddels 40 graden aan. Vooral heel weinig doen doen, een boekje en een haakwerkje, een lekker koud glas water of een frappé. Dan is het best uit te houden😀



Het resultaat van middagjes haakwerk.

Geen opmerkingen: