vrijdag 11 augustus 2017

Brand Katastari en Volimes

Gisteravond hebben we besloten om vroeg te gaan zwemmen in zee. We gaan met de auto omdat er ook afval weggebracht moet worden. Het zo vroeg zwemmen bevalt erg goed, het is rustig op het strand en het is nog niet zo warm en daarom bedenken we dat dit wel goed is om regelmatig te doen. Het is voor onze conditie ook goed, want van wandelen komt met deze hitte niet veel. Het plan is nu om te doen wat we in mei en juni ook deden, stukje naar beneden lopen, stukje zwemmen en weer naar boven lopen, alleen nu veel vroeger.

Halverwege de middag horen we weer brandweerauto's en zien we ook weer rookkolommen dicht bij. Ook nu komen er blusvliegtuigen bij en nu ook een helikopter. Als ik wat later op imerazante,gr kijk, zie ik dat er vlakbij Katastari, aan de voet van Vrachionas, een brand woedt. Rond half 6 horen we geen vliegtuigen meer en is, hopen we, de brand onder controle. Later lees ik, dat er ook bij Volimes een brand heeft gewoed.

Het is niet voorbij. Het vuur laait weer op, ook door de harde wind die is opgestoken. De blushelikopter is terug. We lopen ons straatje een stukje af en zien het dan met eigen ogen. De helling tussen Pigadakia en de antennes is helemaal zwart. Nu gaat het vuur verder, op verschillende plaatsen zien we vlammen. Omdat het zo'n steil stuk is kan alleen de helikopter er water lossen en de brandweer mannen zijn ook weer bezig met hun zware werk. Als het donker is gaan we nog eens kijken. De helikopter vliegt niet meer na zonsondergang, maar het vuur is nog niet uit. Dat wordt dus een lange nacht voor de mensen die op de grond bezig zijn met blussen.
van Ermisnews,gr





Deze foto plaatste Liliane op FB, zo ziet het eruit vanuit het zuiden



Blushelikopter tankt water

Brand en de helikopter aan het werk


Geen opmerkingen: