maandag 24 april 2017

De reis dag 3: Novellara - Francavilla al mare

Na een goede nachtrust en een eenvoudig maar goed ontbijt, stappen we weer in ons rode autootje en gaan voor een wat kortere etappe, nu ongeveer 400 kilometer. Vanochtend heb ik de volgende slaapplek geboekt, dus dat zit wel goed.

Als we weggaan is het nog flink bewolkt.
We rijden eerst een heel eind door het deel van Italiƫ dat heel erg op Nederland lijkt omdat het ook heel vlak is, de Po-vlakte. Maar al snel zie ik in het westen wat heuvels komen die later veranderen in bergen, de Apenijnen. En voorbij Rimini rijden we ook in dat afwisselende landschap, zeker als we zo nu en dan een glimp van de Adriatische zee opvangen. En inmiddels is de lucht prachtig opgeklaard en het is weer blauw.

Country House Il Papavero Rosso
Halverwege de 400 km maken we de noodzakelijke stop en eten ook een broodje. Daarna is het nog maar een hoppie naar Francavilla al mare. We vinden Country House Il Papavero Rosso zonder problemen en checken in. Omdat het nog vroeg is, zet ik snel een wandeling uit langs het strand en terug door het binnenland. We doen er een paar uur over en het blijkt 11 km te zijn, toch op die manier het vele zitten in de auto weer een beetje recht gezet. Een lekkere wandeling was het. Vanavond kunnen we hier eten, er is een warme maaltijd met spaghetti vooraf, dan kip met salade en een afsluiter. Klinkt prima.



Bijschrift toevoegen