maandag 12 maart 2018

Weekend weg met Morfes - 9 maart 2018

's Ochtends om 4 uur gaat onze wekker, we worden om half 5 op de parkeerplaats bij de school in Katastari verwacht. Daar komt even later ook de bus die ons dit weekend zal vervoeren naar andere mooie plekken in Griekenland. We kennen wel al een paar en gezichten maar de meesten zijn nieuw voor ons. We maken al meteen kennis met drie, van oorsprong, Engelse vrouwen die hier al heel lang wonen met hun Griekse mannen en kinderen.

We rijden naar de haven en gaan met de Ferry naar Kilini. En daar gaat de reis verder richting het Noorden. Bij Patras gaan we weer over de prachtige brug die het vasteland met de Peloponessos verbindt, en rijden we verder over de nieuwe snelweg naar Ioannina. we zien in de verte al veel besneeuwde toppen van bergen. Ondertussen hebben we alweer een koffie- en plasstop gehad en dan gaan we richting Elati. Daar in de buurt hebben we eerst een lunch, maar het is zo veel dat het eigenlijk al ons avondeten wordt. We zitten aan een tafel samen met Claire, Katherine en Tina en we maken wat beter kennis met elkaar. Het is heel gezellig en Claire geeft ons ook de vertalingen mee. Want het Grieks wat onderling wordt gesproken gaat echt veel en veel te snel voor ons. Dus we zijn blij met de vertalingen.

Daarna bezoeken we een prachtige boogbrug daar in de buurt. In Noord West Griekenland zijn er nog veel te vinden en het zijn echt staaltjes van kennis en vakmanschap. Inmiddels rijden we met de bus ook op grote hoogte en er ligt sneeuw naast de weg, maar verder is het heerlijk weer.

Verder gaat de rit naar Kalabaka, waar ons hotel is. We checken in en voelen dan ook hoe moe we zijn. We drinken even iets in de hotelbar en liggen tegen half 9 in bed. Nog een stukje lezen en dan gaat het licht uit, letterlijk 😁.

Op weg

Besneeuwde toppen en we gaan op weg naar Trikala



Boogbrug in de buurt van Elati

Vakmanschap



Geen opmerkingen: