zondag 18 maart 2018

Lentefeest in Kalithea


Lentefeest maar ook de viering van de Glaouna, Γιορτή Γκλαούνας.
Als dansgroep van de Culturele vereniging Morfes Katastari zijn we uitgenodigd op een lentefeest in Kalithea, een paar dorpen verderop. Er zullen nog andere dansgroepen zijn en het belooft leuk te worden met natuurlijk wel wat zenuwen voor mijn eerste optreden met de dansgroep. Leo zal foto's maken en proberen wat filmpjes te maken. Olga, onze buurvrouw, gaat mee. Het weerbericht voor vandaag was een paar dagen niet zo mooi, vanochtend regende het nog, maar een paar uur later schijnt de zon volop en is er een prachtige blauwe lucht, het kan niet beter.
De Grieken grijpen veel gelegenheden aan om iets te vieren, nu is die reden de lente en de heerlijke gebakken soort van kleine oliebollen met daarover honing, sesamzaad en krenten, ze worden Glaouna's genoemd.
Het is goed druk op het plein in Kalithea, er wordt gegeten, gedronken en gedanst. We genieten van het feest en van alle blije en vrolijke gezichten. Het is zo leuk om te zien dat ook kleine kinderen al meedoen met het dansen, iedereen die kán dansen zal ook mee dansen als er even niet een groep bezig is. Puur gezellig. Hieronder wat foto's en korte filmpjes om een idee te krijgen van deze leuke middag.






















Geen opmerkingen: