vrijdag 12 januari 2018

Grijze dagen met soms wat zon

Ik neem even een stukje over uit een mail die richting Nederland ging. Waarom twee keer schrijven als je copy en paste kunt doen.

Hier is het een beetje "saai", al bijna twee weken hebben we geen lange wandeling gedaan. Het weer is soms wel heel lekker, maar niet een aantal uren achter elkaar, dus we lopen wel onze ommetjes, maar meer niet. Vandaag en gisteren is er ook niets van dat ommetje gekomen. Het was loodgrijs met veel regen en zo nu en dan een donderklap. Gelukkig kunnen we ons ook in huis wel vermaken. Leo volgt hier en daar een cursus(je) die op de laptop staat of op het internet, want webdesign is en blijft een grote interesse. Ik haak rustig verder en ben overgestapt op Tunisch haken. Je doet het met een lange haaknaald, het is een beetje haken én breien. In de ene naald zet je alle steken op de haaknaald in een bepaald patroon, die je er dan in de volgende toer weer afhaalt. Je krijgt een stevig haakwerk, prima voor een mooi kussen of zo.

Inmiddels zijn we twee keer naar Griekse les geweest. Ondanks dat we weer helemaal van vooraf beginnen steken we er toch dingetjes van op. Soms gaat het wat langzaam omdat één ander stel helemaal nog niets weet van de taal, zelfs geen letters. Wij vinden het wel een beetje gek dat je naar een ander land verhuist en helemaal niets van de taal weet. Nou ja, je ziet het ook in "Ik vertrek" steeds weer. Maar verder is het leuk en als we het boek doorbladeren dan lijkt het erop dat we er wel van gaan leren. Volgende week verhuizen we naar een andere groep, omdat één vrouwtje in die groep, niet op de tijd kan waar ze nu is, vanwege een kindje. Ze kan niet gewoon bij ons aanschuiven want dan wordt de groep te groot. Dus wij verhuizen naar de andere groep en zitten dan met z'n vieren. Is dus bijna privéles.

Vanmiddag op de site van Imera Zante (on-line krant), vertaald met Google-translate:

De plotselinge storm, hoewel kort op ons eiland tijdens de middag, veroorzaakte grote indruk op de Zakynthianen, vooral in het Tsilivi-gebied, waar de bewoners de straten en hun buurten zagen bedekt met dichte hagel die eruit zag als sneeuw. Dergelijke incidenten komen zeker niet vaak voor op Zakynthos, maar ze hebben hun interesse en ze wekken de indruk van de inwoners. Sommigen van hen hebben foto's en video's geüpload naar sociale media en we laten u precies zien wat er is gebeurd.

En wit door hagel was het ook even in Exo Chora aan de westkant van ons eiland. In ieder geval spookte het flink, heel veel lichtflitsen en gedonder én weer een flinke plens water.

Hagel - Imera Zante

Geen opmerkingen: