zondag 29 oktober 2017

ZaCLEANthos

Vorig jaar hadden we al via Jackie Boots van Nefis Travel (excursies) gehoord van een groep vrijwilligers die zich tot taak hadden gesteld om Zakynthos schoner te krijgen. Je hoort ook van heel veel mensen, wat is het een prachtig eiland, maar wat ligt er een rotzooi overal. Een aantal mensen is dus met de groep ZaCLEANthos gestart en pakken (buiten het toeristenseizoen) stranden en wegen aan om het zomaar weggegooide afval op een goede manier weg te werken.

Dit stond er een tijdje geleden op FaceBook:
Hi everyone! Welcome to our group! You are standing at the beginning of one big project for cleaner Zante...do you hate the rubbish you see everywhere around.. all the plastic cups, straws, cans and cigarette butts on our beautiful beaches and roads....then you are at the right place...together as group we can make a difference....join us and let us enjoy CLEAN Zante!

Leo en ik hebben gezegd dat we de eerstvolgende keer zouden komen om te helpen. En dat was dus vandaag. Vanochtend om 10 uur was er afgesproken op de kruising Airportroad en Kalamaki. Gewapend met 2 soorten afvalzakken, voor recycle en restafval, latex handschoenen en daarover werkhandschoenen gingen 10 mensen aan de slag. Na bijna 3 uur werken was de weg schoon en stonden er 25 zakken restafval en meer dan 10 zakken plastic e.d. Het heeft wel een paar zweetdruppeltjes gekost maar het geeft een goed gevoel om op deze manier met ons eiland bezig te zijn. De mensen die dit al langer doen en het ook in hun eigen omgeving opruimen, merken dat het nut heeft. Mensen zien het verschil en gaan er zelf ook iets mee doen.

Het volgende project is het strand bij Tsilivi en dat staat de komende week op het programma.

Buiten het feit dat we iets nuttigs (gaan we vanuit) doen, is het ook erg leuk om op deze manier mensen te ontmoeten en te leren kennen. Nu waren er Grieken, Engelsen, Tsjechen en Nederlanders.

Dinsdag 31 oktober: En vandaag is het nieuws in het on-line dagblad imerazante 😀😁😀😁:






Geen opmerkingen: