woensdag 1 maart 2017

Woningbouwvereniging, ziektenkosten en reisverzekering

Eind vorige week zijn we naar de woningbouwvereniging geweest om te vragen hoe we één en ander het beste kunnen regelen. Want als we onze flat leegmaken willen we natuurlijk niet voor de verrassing komen te staan dat we van alles nog moeten aanpassen. We hebben inmiddels het einde
huurcontract online ingevuld en aangegeven dat we op 24 april 2017 de sleutel willen inleveren. In de komende weken zal er iemand een afspraak met ons maken om even door het huis te lopen en te bekijken of we nog iets moeten aanpassen of weghalen.

Als je uitschrijft uit de gemeente (en niet inschrijft bij een andere Nederlandse gemeente) ben je geen Nederlands ingezetene meer. Dat betekent ook dat je vanaf dat moment geen recht meer hebt op de basis ziektenkostenverzekering. De Griekse verzekering IKA gaat pas in als we ons hebben gemeld
bij het kantoor van IKA op Zakynthos met formulier 121 dat we via het CAK hopen te verkrijgen.
Als we bij het CAK bekend zijn kunnen we ook een EHIC (European Health Insurance Card) aanvragen, waarmee we dan door Europa kunnen reizen en gedekt zullen zijn voor eventuele medische kosten.


De andere zaken zullen verzekerd moeten worden via een reisverzekering van OOM Verzekeringen. OOM heeft wél een reisverzekering voor niet-Nederlands ingezetenen. Bij alle andere Nederlandse verzekeraars kun je geen reisverzekering afsluiten als niet in Nederland wonende.

Het is allemaal lastig uitzoeken en er gaat veel tijd inzitten. Want het één is net een beetje anders dan het andere, én je moet goed letten op de kleine lettertjes.