donderdag 27 december 2018

Kerstmis 2018


Op 24 december komen er in de loop van de ochtend een paar kindjes met een triangel aan onze deur om een kerstliedje te zingen. Dat doen ze heel mooi en ze wensen ons daarna Chronia Polla oftewel Vele Jaren. Dat wensen we hen ook en we geven ze een paar muntjes, want dat is de traditie.

Voor meer achtergronden van het kerstgebeuren op Zakynthos kijk hier


Op 1e kerstdag feliciteren we elkaar, want jongste zoon Roy werd jaren geleden geboren op deze dag.

's Middags rond 1 uur gaan we lopend op weg naar Thodoris en Marina, waar dit jaar de (familie) kerstmaaltijd zal zijn. Soula en Nikos zijn er al en ook de (inmiddels grote) kinderen van de familie zijn er. De maaltijd begint met de traditionele avgolemono, soep met eieren, citroen en rijst. Dit is een stevig begin van een maaltijd waar ook kalkoen, koolsla, kaas en brood op tafel komen. Dit met een lekker glaasje wijn erbij. Daarna komen er nog fruit en een heerlijk zoet dessert op ons bord. Wij zijn helemaal voldaan en we praten over van alles, kortom het is heel gezellig en we voelen ons ook echt familie. Zo mooi.

's Avonds hebben we nog steeds een voldaan gevoel, dus houden we het op koffie met een stukje chocola en we kijken een heerlijk zoete kerstfilm.


Op 2e kerstdag zijn we overdag thuis. We maken een wandelingetje want het is prachtig weer, een prachtige blauwe lucht met een stralende zon, wel met een flinke wind en dat maakt dat het wel koud voelt.

Die avond zijn we uitgenodigd bij Frank en Katy, onze Nederlandse vrienden op Zakynthos. Het is echt koud als we met de auto naar hen toe rijden, maar als we bij ze aankomen, brandt de open haard en is het heerlijk warm. Het is heel gezellig, we drinken wat en praten eerst weer helemaal bij. Katy heeft de zorg over voor- en nagerecht en Frank heeft een heerlijk hoofdgerecht gemaakt. Het was allemaal heerlijk en we hebben genoten van alles. Het is laat als we weer thuis zijn.







Geen opmerkingen: