zondag 23 december 2018

Uit eten en weer wandelen met prachtig weer

Gisteren hebben we heerlijk gegeten in Nostos Taverna in Alykes. Een paar maanden geleden hoorden we dat deze taverna open zou blijven in de winter. En wij gaan er nu regelmatig uit eten. De menukaart is minder lang dan in de zomer, maar we kunnen best een goede keuze maken uit wat er wel is. Gisteravond was dat voor ons beiden de Kokkinisto, rundvlees in een tomatensaus. Overheerlijk!


Vandaag is de hemel blauw en de zon staat prachtig te stralen. We besluiten om weer een stuk te lopen, lekker in de omgeving. We lopen eerst naar Katastari en daarna door de olijfgaarden naar Amoudi. We zien dat toch nog niet iedereen klaar is met de olijven, de netten liggen nog op een aantal plaatsen over de weg en tussen de bomen. Het is echt heerlijk weer en al snel lopen we in ons t-shirt, want in de zon is het echt warm, en dat op 23 december. Op dit moment zeggen we dan tegen elkaar: "Dit is GELUK". Vanaf Amoudi wandelen we via Alikanas en Alykes naar huis.

Thuis gekomen ga ik meteen door naar de kippen en kat van onze buren Kostas en Olga. Zij zijn weer een paar weken naar de familie van Olga in Skopje, Macedoniƫ (VJRM) en dus zorgen wij weer voor de beestenboel.


In de verte, tegen de berg aan, ligt ons dorp Chartata

Het voelt wat lente-achtig met al die gele bloemetjes

Gewoon een mooi plekje


Toch nog bezig met de olijven-oogst

Stralend in de zon

Oud-Alikanas

Geen opmerkingen: