dinsdag 21 november 2017

Bergen aan de overkant


Links op het plaatje: dit zijn de extra vingers die ze veel gebruiken om de olijven te oogsten. Het bovenstuk draait. Rechts de weersverwachting, De eerste (απόψε) is vanavond. Als het allemaal een beetje uitkomt hebben we dus een heerlijk weekje voor de boeg.

Het was vandaag in ieder geval prachtig weer én heel erg helder, wel fris 13 graden, maar in de zon was het zó lekker. We hebben weer ruim 2 uur in de tuin gewerkt. Langzamerhand komt er zicht door het onkruid 😅. Door al dat bukken voelen we nu ook spieren die we eerst nooit voelden. Hoop wel dat ze aan die beweging gaan wennen.

We konden nu de bergen aan de overkant heel erg goed zien. En je kunt dus zien dat ook hier de temperaturen dalen, er ligt sneeuw op de hoogste toppen.

Vanmiddag hebben we nog even een rondje Alykes en Katastari gedaan, omdat we van boven de zon nog op de zoutvlakte zagen. Maar tegen de tijd dat we beneden waren was de zon al achter de berg verdwenen, zelfs het kerkje van Gerakari op de heuvel was al in de schaduw van de berg. En dat al om half 5. We zijn echt benieuwd of we rond 21 december de zon nog ergens zien rond ons huisje.

Bergen op de Peloponnesos

Bergen op het vasteland van Griekenland

Geen opmerkingen: