maandag 8 augustus 2022

Voor een paar dagen naar Korfoe

Begin juli krijgt Leo het 'dwaze' 😊 idee om naar Korfoe te gaan. Dat kwam doordat iemand, die ooit tot zijn familie had behoord, op FaceBook vertelde dat zij al jaren op Korfoe op vakantie gaan. Toen ging het balletje rollen en nu zijn wij er en overmorgen komen zij. Wij zijn er dan nog 2 dagen en er zullen wel verhalen verteld worden.

Gisterochtend stonden we om kwart over 4 op om de ferry van half 6 te halen. Vanaf Killini reden we in bijna 4 uur naar Igoumenitsa, nu gingen we wel over de snel- en tolwegen, want we willen de ferry van 13 uur halen om mooi op tijd aan te komen in Gouvia, In Mathraki resort.

Vandaag begint wat bewolkt en we besluiten snel om de stadswandeling door Kerkyra of Korfoe-stad te doen. We rijden er in een kwartiertje naar toe en zetten de auto op een parkeerplaats bij de nieuwe haven. De temperatuur is nog aangenaam en we lopen langs de nieuwe Ên een oude haven. We zien van ver de oude burcht waar je op kunt. Als we er zijn is de zon inmiddels weer heerlijk aan het schijnen en staat er een lange rij bij de kassa. We besluiten om het niet vandaag te doen, misschien komen we hier nog wel eens als het niet zo warm is. We lopen door smalle straatjes en door een park rond Mon Repos. Op de terugweg lopen we door heel veel kleine en grote straten met veel winkeltjes en restaurantjes, heel gezellig. Het is inmiddels flink warm geworden en zijn dan ook blij dat we de auto zien staan. Korfoe-stad is inderdaad een leuke oude stad, met veel oude huizen. Hier is de aardbeving van 1953 niet zo hard aan gekomen als op Zakynthos en Kefalonia. Een heel leuke wandeling.











Geen opmerkingen: