woensdag 10 augustus 2022

Korfoe NoordWest


Gisteravond zijn de bekenden van Leo aangekomen en er zijn inderdaad heel wat herinneringen opgehaald. Het werd laat en het was gezellig.

Weer een nieuwe dag en we doen opnieuw een autorit, nu in het noordwesten van Korfoe. Als ik een route of wandeling wil uitzetten doe ik dat met de landkaarten van Open Street Maps. Ik kan er niet altijd zeker van zijn dat een zwarte streep op de kaart inderdaad een asfaltweg is. Vandaag werd dat weer eens duidelijk. We zijn nog maar even aan het rijden als ons smalle asfaltweggetje opeens overgaat in een steenslagweg met redelijk grote gaten en op sommige plekken uitgehold door regen. Het lijkt erop dat na 2 kilometer het weer een bredere weg zal worden en daar vetrouwen we dus maar op, 2 kilometer is een eind als je heel langzaam moet rijden en moet kijken hoe je tussen de gaten door moet laveren. Gelukkig blijkt dat de weg even weer goed te berijden is en de rit gaat verder. Weer leuke weggetjes, kleine dorpen en dan komen we weer aan de kust waar ons weer mooie uitzichten wachten. We rijden door naar Kaap Drastis, waar we de auto parkeren en een stukje gaan lopen richting een klein haventje. We komen langs een mooi plekje waar tussen een aantal mooigevormde rotsen allerlei kleine bootjes liggen, het ziet er mooi uit. Dan lopen we verder en blijkt het kleine haventje een piepklein haventje. Je kunt er een bootje huren en er zijn vier ligbedjes. We lopen terug de heuvel op nu en dat brengt de zweetproductie weer flink opgang, want het is warm.

We vervolgen onze route zuidwaarts langs de westkust, ik kan eigenlijk niet vertellen wat we allemaal zien, er zijn zoveel indrukken, uitzichten en dorpjes, maar wij genieten ervan. We rijden naar de kust bij Angelokastro, een Byzantijnse burcht, die 300 meter boven zee op een stijle rots staat. Hij zou gebouwd zijn rond 1272 n.C. We parkeren de auto en lopen naar de ingang van de burcht waar we kaartjes kopen voor senioren :). Dan is het nog een flink eind klimmen over uitgesleten stenen trappen, maar boven gekomen is het uitzicht de moeite waard. Als we weer beneden zijn wacht ons in de taverne een koud drankje en een lekker ijsje. Vanaf daar gaat het weer richting Gouvia en zijn we tegen 16 uur weer thuis, waar een zwembad is en we even kunnen afkoelen.











Geen opmerkingen: