donderdag 18 april 2019

Zante-stad naar Chartata

Eerder deze week waren we op de verjaardag van onze buurman Kostas, we hebben er heerlijk gegeten en gezellig gepraat met de familie.

Het is alweer lang geleden dat we met de bus naar Zakynthos-stad zijn gereden en van daaruit terug zijn gelopen naar huis, naar Chartata. We hebben daarom besloten om dat weer eens te doen. Er moesten wel eerst weer wat langere wandelingen zijn gedaan omdat het ruim 20 kilometer is van de stad naar huis. Maar inmiddels zijn we weer gewend aan de langere afstanden en gaan het nu dus doen.
Om half 11 staan we bij het kleine winkeltje van Dionysius (Nonio) en Anna Voutos, onze over-buren, want daar zal de bus stoppen, als we tenminste laten weten dat we mee willen. En dan zijn we om 11 uur in de stad, bij het busstation. Vandaar gaat het eerst door de kleine straatjes en later over iets grotere wegen naar Tsilivi aan de kust. Dit, in het hoogseizoen, heel drukke plaatsje, is nu alleen nog gevuld met veel werkvolk. De hotels, restaurants én de weg moeten klaar voor het komende seizoen. Kilometers verderop buigen we af naar Kipseli, wat inhoudt dat we even flink moeten gaan klimmen. Ook Meso-Gerakari ligt op de route en ook dat plaatsje ligt hoog. Van daar af zien we Katastari en ons dorp Chartata alweer liggen in de verte tegen de bergwand, maar het is toch nog ruim anderhalf uur lopen voor we thuis zijn. Moe maar voldaan zijn we.

Na een uurtje pak ik mijn laptop mee, om nog even bij mijn buurvrouw Olga langs te gaan. We zijn aan het bezig om een, wat ingewikkelder, dans te oefenen. Ondanks mijn vermoeide benen lukt het allemaal weer iets beter. Ach, we leren het wel.


Bus stop


De kleine straatjes van de stad

Het theater in Zakynthos-stad


Op een andere wandeling waren we hier ook

Kipseli


Het kerkje van Gerakari en de mooie omgeving

Ons dorp in de verte


Geen opmerkingen: