zaterdag 27 april 2019

Voorbereidingen voor Pasen 2019

Het is dit weekend Pasen in Griekenland en dat is het belangrijkste kerkelijke feest hier. Iedere dag was er deze week (de Grote Week - To Megalo Efdomada) wel iets te vieren of te herdenken. In de kerken waren er iedere dag diensten. Voor de diensten van Goede Vrijdag was het belangrijk dat er in de kerk attributen werden versierd met bloemen. Daar hebben buurvrouw Olga en ik aan meegeholpen. We kwamen daarvoor rond 23 uur in de kerk bij elkaar en hebben er iets moois van gemaakt. Alles met bloemen die nu in de tuinen bloeien. Om 1 uur was ik weer thuis 😊.
Ook moeten alle muren weer opnieuw gewit worden en daarom hebben we eerder deze week al al het onkruid en het meeste mos van de muren gehaald. Donderdagavond zijn onze buren, Ioanna, Aris en de meiden, weer aangekomen voor een weekje. Zij vertelden dat zij de muur gaan witten.
We zijn niet naar de diensten deze week geweest. Op Paaszondag zijn we uitgenodigd bij Soula en Nikos, onze Griekse "familie", op Paasmaandag zijn we bij Olga en Kostas, onze buren en vrienden.



Geen opmerkingen: