zondag 11 februari 2018

Over Barbequedonderdag en meer

In de vorige blogpost heb je kunnen lezen dat Barbeque-donderdag een echte feestdag is. Vorige zondag op mijn dansavond hadden mijn collega-dansers al verteld dat er op die donderdag ook een barbeque zou worden gehouden bij ons gebouwtje. Daar zijn we natuurlijk naartoe gegaan en het was heel gezellig. Wel kregen we hier en daar gelukkig een vertaling, maar er werd ook veel Grieks gesproken. Er waren veel mensen uit ons buurtje, zodat we nu weer meer gezichten kennen. We hebben nu ook de grootmoeder ontmoet van onze vrienden van restaurant Fidelio. Ze was helemaal verbaasd dat we naar haar toe kwamen. Zo leuk! Ook werd er nog even gedanst, op de Griekse manier natuurlijk, en er was vlees, salades en lekkere zoetigheden. Een geslaagde avond was het zeker. Overdag zijn we naar Alikanas gewandeld om medicijnen bij de apotheek te halen. We zien nu wel op meer plaatsen de narcisjes hun kopjes opsteken en de amandelbloesem is gewoon schitterend.

Op vrijdag hebben we een beach clean-up gedaan met ZaCLEANthos en zijn we weer naar onze Griekse les geweest. We zijn vanaf nu 4 weken met z'n tweeën, want de andere leerling is naar Zwitserland om daar te werken. We hebben dus privé-les.

Zaterdag zijn we naar Frank en Katie geweest, nieuwe Nederlandse vrienden die bij Tragaki wonen. Zij hadden vragen over onze ervaringen met emigratie en zijn toen eerst bij ons geweest. Nu hadden we een uitnodiging van hen en dat is voor herhaling vatbaar. Het is zo leuk om allerlei ervaringen te delen, een gezellige ochtend en deel van de middag.

Toen we daar waren begon het te regenen en dat werd steeds heftiger. We zijn nog wel redelijk droog naar de auto gekomen, tussen de buien door. Maar er kwamen bakken met water uit de hemel. Straten stonden binnen een mum van tijd blank. Ook in Alykes waren de wegen van kant tot kant met water gevuld en het laatste stukje voordat we naar boven reden stond ook helemaal blank. Maar dat is een smal weggetje waar aan beide kanten een flinke greppel is. Dus dat betekende: in het midden rijden en hopen dat er geen tegenligger komt. Gelukkig kwam die niet. Verder heeft het de hele middag en nacht hard geregend én gehageld zelfs, en vanochtend regende het ook nog. Inmiddels is het droog en kan het water langzaam wegzakken.





De oude brug bij Alykes

Narcissen

Amandelbloesem

Regen, hagel en kou. Brrrrrr

Geen opmerkingen: