zondag 7 maart 2021

Wandelen in lockdown

Zo dobberen de dagen hier een beetje door. Er verandert niet veel. Er zijn nog steeds besmettingen op Zakynthos. En Zakynthos is inmiddels weer naar rood gegaan en er zijn een paar regels bijgekomen. In Griekenland geldt nu dat je je boodschappen alleen mag doen in je eigen municipality (gemeente). Even dachten we toen dat wij alleen in de gemeente Katastari konden gaan shoppen. Het zou best lukken hoor, maar de supermarkt in Alikanas, dat bij Katastari hoort, is wel een stuk kleiner dan Lidl en AB. Gelukkig hoorden we al snel dat Zakynthos de gemeente is en dat we dus gewoon naar de bekende super mogen. Ook mag je alleen nog wandelingen (met hond of niet) vanuit huis maken, dus niet eerst een stuk met de auto. Wij deden dat al niet, maar blijkbaar deden anderen dat wel. 

Inmiddels is het wel erg mooi weer geworden. De temperatuur is 17 a 18 graden, maar in de zon is dat heel lekker. We lopen dus regelmatig buiten en 's middags verhuizen we naar de achterkant van het huis en zitten daar heerlijk in het zonnetje.

Deze week zouden onze buurtjes komen, als de regels het zouden toelaten. Maar het is jammer genoeg niet veranderd en hebben ze even heel andere dingen aan het hoofd. Eerder deze week kregen ze in de buurt van Larissa (centraal Griekenland) te maken met een hele serie aardbevingen, zeker 30 met als sterkste een van 6.2 op de Richterschaal. Gelukkig is alles goed met ze, maar in de buurt is veel schade aan gebouwen e.d.

De afgelopen week zijn we nog eens naar Alikanas gelopen en op de terugweg kwamen we tot de ontdekking dat het water in zee heel laag stond, zodat je er goed kon lopen. Vandaag hebben we dat weer gedaan en we hebben van dat bijzondere wandelingetje langs het strand en door de olijfgaarden genoten.







 

Geen opmerkingen: