zaterdag 20 maart 2021

En nog steeds lockdown

Er zijn in Griekenland oranje, licht rode- en donker rode gebieden vanwege het aantal coronabesmettingen. Een paar weken geleden was Zakynthos eindelijk weer licht rood gekleurd. Inmiddels zijn we een paar weken verder en zijn we weer het donker rode in geduikeld. Op dit moment zijn er 61 actieve corona-gevallen op Zakynthos en vanaf het begin van de Covid-19 zijn er 6 doden te betreuren. 
Maar volgens de regering gloort er hoop. Op 14 mei zouden de grenzen open gaan voor het toeristische seizoen. We zijn heel benieuwd hoe dat allemaal zal gaan. Want als toeristen kunnen komen, betekent dat dan ook dat wij kunnen reizen ... naar Nederland bijvoorbeeld😁?

En voor de rest kabbelt het leven rustig door. We hebben al een paar prachtige, zonnige weken gehad. Maar op dit moment zou je niet zeggen dat het lente is, het is grijs en de temperatuur is maar 15 graden.

We hebben gelukkig heel regelmatig contact met onze familie en vrienden en Nederland. Nu even iets vaker met dat gezinnetje in Veenendaal met onze pasgeboren kleinzoon en zijn oudere broertje. Als ze zo klein zijn verandert er steeds weer iets. Wat een geluk dat we videobellen hebben😍.

Geen opmerkingen: