zaterdag 9 januari 2021

Januari 2021 van alles wat

 

Het is winter op Zakynthos, op papier dan. Het regent vaak en veel, maar de temperaturen zijn boven normaal. Toen we vanochtend van ons wandelingetje terug kwamen stond de thermometer bij de voordeur op 21 graden en er was geen zon. Onze Bougainvillea op het terras bloeit nog steeds en zit nog volop in de bladeren. In de vorige winters werd hij helemaal kaal. Ook zien we veel lentebloemen bloeien, die normaal veel later zijn. De herfst lijkt over te gaan in de lente. Maar goed, wie weet krijgen we alsnog een koude golf, het is tenslotte pas begin januari.


Gisteravond hoorden dat de lockdown met een week wordt verlengd tot 18 januari. De kleuterscholen, basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en kinderdagverblijven gaan wel open op 11 januari. We worden er wel "een beetje" zat van, het geeft stress. Natuurlijk kan de één er wat beter tegen dan de ander, maar het doet toch heel wat met ons. 

En dan even over de belastingaangifte 2019. In april 2020 heeft onze boekhouder in Nederland uitstel aangevraagd omdat we een belastingaangifte, met inkomsten nul, Griekenland nodig hadden, en dat kon pas in juni, juli. In augustus hebben we alles bij elkaar gezocht en de boekhouder in Nederland verzocht om aangifte te doen. Een aantal weken later hadden we nog niets gehoord en de man reageerde niet meer op mailtjes. We konden hem niet op een andere manier bereiken en dus hebben we eind september contact gezocht met een ander accountantskantoor in Nederland. Nadat we contact hadden gelegd, werd ons verteld dat we toch echt belastingaangifte moesten doen in Griekenland. De EU heeft afgesproken dat mensen belastingaangifte doen in hun woonland, daar zijn ze fiscaal inwoner, ook al komen de inkomsten uit Nederland. Dit hadden we dus niet meegekregen, en ook onze accountant hier heeft ons niet ingelicht. Maar goed, wij dus terug naar de accountant hier en opnieuw aangifte gedaan. We kregen wel een boete, want we waren te laat. Dat was half oktober klaar, we moesten het alleen nog naar het belastingkantoor brengen, want er moest nog een stempel op en een handtekening. Het zou de week erop weer bij onze accountant liggen. Na mailtjes en zelfs telefoontjes van de accountant naar het belastingkantoor, zou het na het weekend klaar zijn. Dat weekend is inmiddels ruim vier weken geleden. Grrrrrrrrrrrrrrrr😠.


Vanaf 2006 heb ik in een digitaal logboek de wandelingen die we maakten bijgehouden. Dat hield in waar we wandelden maar ook het aantal kilometers. Vanaf 2010 heb ik echt alle lange wandelingen genoteerd en inmiddels loopt het aantal kilometers best op. Vanaf 2010 hebben we 9808 kilometers gelopen in lange wandelingen. Daar heb ik dus de kleinere wandelingetjes en korte ommetjes met Kaya, onze hond toen, niet meegerekend. In januari vorig jaar ben ik begonnen met ook de korte rondjes die we hier maken te noteren. Dat gaat dan ook om een flink aantal kilometers. In 2020 hebben we 607 km gelopen in lange wandelingen op ons eiland en wandelingen in vakanties en maar liefst 1665 km in de korte rondjes (kleiner dan 5 km) rond ons huis. Bij elkaar dus 2272 kilometer gelopen. Best veel eigenlijk. We zijn benieuwd of we dat totaal dit jaar kunnen evenaren.

Geen opmerkingen: