maandag 1 juni 2020

Wandelen ... of toch maar niet

Vorige week was het alle dagen heel goed weer, maar de weersvoorspellingen waren bijna iedere dag dat er regen en/of onweer zou komen. Dus deden we geen lange wandeling. Maar al die dagen is er geen druppel water gevallen. Op zondag, gisteren, hakken we de knoop door en gaan we, ondanks de voorspelling, wandelen. Het is bewolkt als we opstaan, maar dat houdt een wandeling niet tegen. Als we in de auto stappen druppelt het een heel klein beetje, maar dat houdt ons ook nog niet tegen. Maar als we in de buurt komen van de start van onze wandeling aan de westkant van het eiland, komt het water met bakken uit de hemel. En dat houdt ons wel tegen. We maken het rondje met de auto af en rijden weer naar huis. Daar blijft het nog een tijdje nat en vooral donker. Aan het einde van de middag ziet het er weer wat beter uit en doen we toch nog een klein rondje. Die grote wandeling komt nog wel op een andere dag.

Maandagochtend is het vroeg dag. Ik heb vorige week afspraken gemaakt bij een oogarts hier op het eiland en daar worden we om 9 uur verwacht mét mondmaskers. Wij zijn op tijd en dat is hij ook. Ik heb 3 1/2 jaar geleden staaroperaties ondergaan, nog in Nederland, en ik ga slechter zien met mijn linkeroog. Het is dus zaak dat daar naar wordt gekeken. En inderdaad, na allerlei onderzoeken, geeft hij aan dat er sprake is van na-staar. Iets wat heel simpel kan worden verholpen met laser-technieken, maar dat gebeurt in Patras. Het moet nog wel even wachten want hij wil zien hoe het de komende maanden gaat. Ook zal hij de macula degeneratie, die in mijn familie voorkomt, in de gaten houden. Terwijl mijn ogen worden gedruppeld met 4 verschillende soorten druppels en er gewacht moet worden, worden Leo zijn ogen bekeken. Hij is aan nieuwe brillenglazen toe. Al met al zijn we ruim een uur binnen en staan we buiten met een recept voor de nieuwe bril van Leo. We lopen meteen door naar een hier bekende opticien en zoeken daar een bril uit. Bij het afrekenen valt ons op dat een bril kopen hier echt véél goedkoper is dan in Nederland. De mevrouw vertelt dat er mensen uit Nederland een bril met glazen kopen als ze hier op vakantie zijn. Hier duurt het ook maar een kleine week tot de bril klaar is en dat is ook al veel korter dan in Nederland.

Inmiddels zijn de Corona-maatregelen weer versoepeld. Steeds meer dingen gaan weer een beetje normaal voelen. Ik krijg bijvoorbeeld een berichtje dat er op maandagavond weer gedanst gaat worden. Wel een zakdoek meenemen zodat we niet elkaars handen hoeven vast te houden, maar één hand aan de punt van een zakdoek en andere de danserhand aan de andere punt.


Geen opmerkingen: