zaterdag 18 april 2020

Vreemde Paasdagen

Er zijn zware maatregelen getroffen om het heen en weer reizen tegen te gaan in het Grieks Orthodoxe Paasweekend. Het is in heel Griekenland verboden om vanaf deze vanavond 21.00 tot en met maandag middernacht met de auto op straat te komen. De boetes voor bestuurders zijn verdubbeld naar 300 euro en er wordt meer gecontroleerd.  Dat neemt niet weg dat er toch Grieken zijn die het risico bewust nemen. Er zijn nu al veel boetes uitgedeeld en ook op onze wandelingetjes zien we dat er meerder auto's staan bij huizen die er anders niet staan. Het leven is hier zo verweven met het kerkelijke leven. De kerken zijn officieel gesloten maar de priesters en de zangers doen wel vieringen, maar in een lege kerk. ...???

In Griekenland zijn nu 2224 bevestigde coronabesmettingen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er sinds gisteren 17 nieuwe gevallen bij gekomen. Ook zijn er 3 patiënten overleden in een ziekenhuis. In totaal zijn er nu 108 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Verwacht wordt dat de winkels in Griekenland medio mei weer stapsgewijs hun deuren kunnen openen. Dat zei minister van Ontwikkeling en Investeringen Adonis Georgiadis. De beperkingen worden geleidelijk opgeheven in omgekeerde volgorde van waarin ze werden ingevoerd.

Wij gaan het maar gewoon afwachten.

Oh ja, onze nieuwe auto staat in de garage, maar we kunnen hem nog niet ophalen. Christos (de garage-eigenaar) heeft hem in het showroom gedeelte gezet en heeft ons foto's daarvan gestuurd 😁.
Hij maakt volgende week de kentekenplaten in orde.

Geen opmerkingen: