woensdag 29 april 2020

Versoepeling corona-maatregelen

Overgenomen vanaf Zakynthos Informer, vertaald met google translate:

Premier Kyriakos Mitsotakis
BLIJF VEILIG, het nieuwe motto.
Premier Kyriakos Mitsotakis sprak burgers toe voor de geleidelijke opheffing van de maatregelen in het midden van de coronaviruspandemie. " Wij, als samenleving, hebben de noodzaak aanvaard om de economische activiteit te verlammen om levens te redden" , zei hij, en merkte op dat er maatregelen zijn genomen en dat nieuwe gevallen tot een minimum zijn beperkt. “ Belangrijker is echter de gestage afname bij patiënten met coronavirus in ziekenhuizen. Evenals de afname van het aantal medeburgers dat geïntubeerd is op de Intensive Care Units ' .

“ We bereiden ons voor op de tweede fase van ons plan. Maar pas op: dit is niet het einde van het avontuur, maar een vervolg, ' zei hij, eraan toevoegend dat de quarantaine stap voor stap zal worden verlaten omdat niemand een mogelijke heropleving van de dreiging kan uitsluiten.

De premier verzekerde dat het programma van de volgende fase "volledig bestudeerd" is en per week kan worden opgeschaald, maar dat het elke 24 uur zal worden geëvalueerd door een gezamenlijke waarnemingspost voor de regering, de waarneming voor volksgezondheid en civiele bescherming.

De heer Mitsotakis presenteerde kort het tijdschema voor het opheffen van de maatregelen.

Meer detail: -

Op 4 mei wordt het verzenden van sms - voltooiing van een schriftelijk certificaat voor het verlaten van het huis geannuleerd. De beperkingen op off-road reizen blijven echter nog minimaal twee weken van kracht.

Op dezelfde dag zullen enkele detailhandelsbedrijven openen, zoals boekhandels, elektronische en sportwinkels en KTEO.

Individuele buitensporten zijn zowel op het land als op zee toegestaan, maar de georganiseerde stranden blijven voorlopig gesloten. -

Eindelijk, op 4 mei, gaan kerken open, maar alleen voor individuele aanbidding

Op 11 mei gaat de rest van de detailhandel open, met uitzondering van de winkelcentra, en studenten van het 3e jaar hoger onderwijs / Senior jaar keren terug naar de klaslokalen.

In alle gevallen gelden de regels ter voorkoming van grote bijeenkomsten of wachtrijen.

Op 17 mei is deelname van de gelovigen om deel te nemen aan de Goddelijke Liturgie en andere diensten toegestaan, met strikte regels die zullen worden opgesteld in samenwerking met de Permanente Heilige Synode.

Op 18 mei gaan scholen open voor leerlingen van andere middelbare scholen.

Op 1 juni gaan de winkelcentra weer open en gaan horecazaken open, waarbij de voorwaarden nog moeten worden bepaald.

Op dezelfde dag gaan de hotels open die normaal gesproken het hele jaar door open zijn, terwijl, zoals de heer Mitsotakis zei, de basisscholen en kleuterscholen geopend kunnen worden, als de epidemiologische gegevens dit toelaten.

Op die dag zullen de diensten van Justitie weer functioneren.

" Festivals en concerten zijn in dit stadium waarschijnlijk niet toegestaan."

Zoals Kyriakos Mitsotakis zei, is het onwaarschijnlijk dat grote bijeenkomsten, zoals festivals, concerten of sportevenementen met toeschouwers, in de zomer worden toegestaan. "De crisis zal diep zijn" De premier waarschuwde dat er in de nabije toekomst " moeilijkheden op de loer liggen, in de gezondheid maar ook in de economie ", waarvan het langdurige "bevriezen" een sociaal teken heeft, omdat het tegelijkertijd "bevriest" ”De onrechtvaardigheden, vooral de zwaksten. Een geleidelijke doorstart is daarom de plicht van elke verantwoordelijke regering. Niemand ontkent dat de crisis na het coronavirus diep en wereldwijd zal zijn. "

Geen opmerkingen: