maandag 2 december 2019

Wandelen bij Agios Nikolaos en meer

Het was weer een weekje met van alles wat.
Zaterdag 23 november is er een lezing over de traditionele Griekse dans op Zakynthos. Met de dansgroep van "Morfes" ben ik ook van de partij met nog 3 andere groepen. De lezing leek eeuwig te duren maar na ruim 2 uur van gelezen teksten door verschillende mannen en vrouwen, mochten de dansgroepen eindelijk wat laten zien. Heel veel mensen waren toen al vertrokken vanwege het saaie gebeuren. Maar het dansen was als altijd, leuk. Na de tijd gingen we met onze groep nog even iets drinken op het terras van een restaurant. Maar voordat er besteld was brak er een vreselijke bui los, waardoor we naar binnen moesten vluchten, de grote luifels konden zoveel water niet aan.

Na een, volgens veel mensen, een heftig weekendje, zou er maandag 25 november een geplande stroomstoring zijn. Maar die ging niet door vanwege het slechte weer. Dinsdag ook regen. Woensdag zou het de hele dag mooi zijn en dus stond de wasmachine gepland om zijn werk te doen. Maar ja, toen was er opeens de stroomonderbreking die was opgeschoven vanaf maandag. En die duurde tot ruim in de middag. Maar op een bepaald moment moet die was echt gedaan worden, want het stapelt gewoon op. Op ons terras hebben we niet veel zon in de middag en dus wordt het dan niet droog. Die gaat dus naar binnen bij de buren, die er nu toch niet zijn. Maar dat is alleen voor noodgevallen. Omdat het erg vochtig is in deze tijd van het jaar gaat het drogen binnen ook niet snel.

Daarna volgen dagen met zon en regen. Als de zon schijnt is het meteen ook heerlijk om buiten te zijn. De rest van de was moet nog een paar dagen wachten.

Buiten het seizoen zijn er maar een paar restaurants open in Alikes en wij gaan regelmatig naar Nostos. We kennen de eigenaar inmiddels en ook 's zomers gaan we zo nu en dan eten. Tot vorige week konden rokers hun sigaret binnen roken hier op Zakynthos, maar deze week is er een wet gaan gelden ook op Zakynthos. En waarachtig toen wij er zaterdagavond waren, gingen er mensen naar buiten om te roken. Een stuk prettiger voor de niet-rokers. Er schijnt een heel zware boete aan vast te zitten voor restaurant-eigenaar én roker als iemand het toch in zijn hoofd haalt om binnen te roken.

Zondag belooft het de hele dag mooi te zijn. We plannen dus de was én een langere wandeling. De wandeling doen we, maar de was niet, er is geen WATER. Uitgesteld dus tot maandag. Ach ja, we wonen nou eenmaal in Griekenland.

Maar goed, de wandeling begint bij Makris Gialis, een stukje ten noorden van ons. We lopen door de heuvels en klimmen van 0 meter tot bijna 400 meter. Een pittige wandeling dus. We komen door het piepkleine dorpje Mega Alonia en lopen verder naar Agios Nikolaos aan de kust. Zomers is het daar altijd heel druk en word je de toeristenbootjes bijna ingetrokken, maar nu is het heel rustig.

Zondagavond gaan we naar de openingsavond van het café dat buurvrouw Olga is begonnen in de winter. Het was gezellig en er waren veel bekenden. En ook hier gingen de rokers naar buiten. Mooi zo!

Inmiddels is er wel weer een nieuw probleem met het afval. Hopelijk denken de hoge heren eens wat verder door over een oplossing.




Mini cyclaampjes aan de voet van een olijfboom

Een nieuwe molen

Zicht over de oostkust

Het haventjes van Agios Nikolaos

Het lijkt wel lente

Agios Nikolaos


Bij Mikro Nissi

Het strandje bij Makris Gialis

Makris Gialis





Geen opmerkingen: