zondag 1 september 2019

Zomermaanden van 2019

Het waren prachtige maanden deze zomer op Zakynthos.
Begin juni kwamen we terug van onze roadtrip in de USA en gelukkig is het weer op Zakynthos  inmiddels ook zomers geworden, na een koude en natte lente. We beginnen weer met onze dagelijkse work-out van lopen, zwemmen en lopen. Dat duurt 2 uur en het houdt ons fit.
Op zondag 16 juli gaan we naar de stad om te genieten van heel veel mensen in middeleeuwse kostuums bij de Giostra di Zante
Voor onze vakantie hadden we berichtjes gehad van twee stellen dat ze op hun vakantie naar Zakynthos het leuk zouden vinden om ons te ontmoeten. We krijgen halverwege de week bericht van de oud-collega van Leo en haar man dat ze er zijn. We hebben dan een gezellige avond en de volgende dag komen ze kijken bij ons huisje en drinken we wat. Een paar dagen later komen er vroegere kennissen over uit Rozenburg, de vroeger woonplaats van Leo. Wij halen ze op uit hun hotel in Tsilivi en brengen ze naar ons huis. Daar genieten we van het uitzicht en een hapje en een drankje. We spreken af dat we hen ook zullen bezoeken als we in Nederland zijn. 's Avonds vertrekken we naar Fidelio om daar gezellig met elkaar te eten.  Daarna brengen we ze weer naar hun hotel. Die twee bezoekjes waren echt leuk.
Begin juli zet gaan we voor de belastingaangifte naar onze accountant. Dat is inmiddels allemaal gedaan, we wachten nog op het vervolg uit Nederland.
We maken een aantal mooie wandelingen en zo gaat juli over in augustus.
En dan is het 8 augustus, tijd voor een lange wandeling, maar ook tijd voor onze kleinzoon Nouri om geboren te worden. Het worden hectische dagen 💗.
De maand rolt daarna gewoon verder. Het is warm en droog. Er zijn een paar kleinere branden, maar gelukkig worden die snel geblust. Het vele afval geeft opnieuw veel problemen, ook de toeristen hebben er last van, we hopen dat de nieuwe burgemeester een permanente oplossing zal vinden.
En dan wordt het 21 augustus. Onze lieve vrienden Petra en Ben zullen hier weer 14 dagen vakantie houden. En dan is het weer september, het wordt weer rustiger op de stranden en de wegen.
En wij...? Wij gaan ons voorbereiden op onze vakantie naar Nederland. We gaan met de auto en dus gaat het weer een pittige road-trip worden. Maar daarover later meer.

Geen opmerkingen: