zondag 3 juni 2018

En weer ... , maar nu de oudste zoon en zijn lief [2]

Zondag 27 mei: Wij gaan alleen met Marc op pad, Chavelli blijft een dagje thuis. We rijden naar Limni Keriou om daar rond het moerassige binnen gebied te lopen. Marc hoop er allerlei diertjes tegen te komen. Hij vindt het heerlijk om te kijken en te zoeken daarnaar, hij is van beroep dierverzorger in Dierenpark Amersfoort en verzorgt daar o.a. roofdieren. Wat we hier vinden zijn de moerasschildpadden. We vinden ze niet in het moeras zelf, maar wel in het omringende water met heel veel. Daarna gaan we naar Keri en maken daar een wandelingetje over paden die ook voor ons nieuw zijn. We drinken er iets bij Katerina's Allegro op het kleine pleintje in Keri en proeven er een heerlijke kaneellikeur, die dus ook meteen wordt gekocht door ons. Wat een lekker drankje!

Dinsdag 29 mei: We gaan mee met de Eko schildpadden tour van het ons bekende Nefis. We hebben een heerlijk dagje op de boot. We varen langs Marathonissi en zwemmen bij de blauwe grotten van Keri. We krijgen van de vrijwilligers van Archelon een kijkje achter de schermen bij deze mensen die heel betrokken zijn bij het beschermen van de Caretta Caretta zeeschilpad. Het is prachtig en we genieten alle vier van al het moois.

De rest van de week doen we het rustig aan. Vrijdag gaan we nog eens naar Kosta's watersport Patentas. Marc en ik gaan para-sailen, Leo zal foto's maken en filmpjes. Marc heeft ook een actiecamera en het is leuk om te doen. We luieren verder bij het zwembad en Marc struint hier door de omgeving om dieren te ontdekken. Bij de olijfbomen achter ons huis spot hij verschillende soorten slangen. Er wordt een egeltje ontdekt en Marc en Vellie gaan iedere avond kijken of ze het uiltje kunnen vinden die ik vorig jaar op de foto heb gezet. We horen hem wel iedere avond. Zaterdagavond sluiten we de vakantie in stijl af bij Fidelio, Op de zondag van hun vertrekt laat Marc foto's zien van het uiltje. Hij heeft hem gevonden. Een aantal van zijn mooie foto's ga ik op een later tijdstip nog plaatsen. En dan is op zondag toch de laatste dag aangebroken, we ontbijten weer uitgebreid, zij ruimen hun deel van het huisje op, en dan zakken we nog een keer af naar het zwembad bij Archontiko Maisonettes en Archontiko Villas, genieten er nog van een drankje en dan is het echt tijd om alles op te ruimen en naar het vliegveld te vertrekken. Wat blijft afscheid nemen toch moeilijk.

We hebben heerlijke weken gehad en we hebben genoten van onze zoon en (schoon)dochter. Ook deze twee weken waren absoluut "QUALITY TIME".

Moerasschildpadden bij Limni Keriou



Marc in zijn element



Bij Keri naast een afgrijselijke afgrond, dus niet te dicht bij de rand

Hij ook niet


Straatje in Keri

Keri

Bij Katerina's Allegro


De houten brug naar Cameo Island bij Agios Sostis

In de haven van Agios Sostis

Cameo Island

Daar is er één

en even later nog een ander

Blauwe grotten




Vanaf de boot door Leo

Actiecamera van Marc

Mooi gedekte tafel bij Fidelio

Grapje

Geen opmerkingen: