maandag 28 mei 2018

En weer ... , maar nu de oudste zoon en zijn lief [1]

Maar nu is het zoon Marc met z'n lieve vrouw Chavelli die 2 weken komen om te zien hoe we hier leven en om heerlijk even vakantie te vieren. Op zondagmiddag komen ze aan en hen wacht een nat welkom, want het regent hier. Maar het weerzien is heerlijk en ach, ja het regent hier ook weleens, het eiland is niet voor niets zo groen.
We rijden eerst naar huis en brengen de tassen weg. Na even bijkletsen gaan we naar de PitaBreak voor een lekker bordje gyros, want ook voor hen is dit de eerste dag van hun vakantie.

Maandag 21 mei : Hebben we een dagje om bij te komen. We maken een wandeling door de omgeving om bij het strand van Alykes uit te komen en daar wacht Marc en mij een frisse duik in de hoge golven. We lopen weer terug naar huis en zij komen tot de ontdekking dat het toch wel een flinke klim is.

Dinsdag 22 mei: We hebben een tourdag, maar nemen wel de zwem- en snorkelspullen mee. Eerst rijden we naar het beroemde scheepswrak, waar het nog rustig is. We lopen nu ook eens het wandelpad dat rechts gaat. Daar heb je een mooi zicht op het strandje. Dan rijden we via Anafonitria naar Kampi, waar we genieten van het prachtige uitzicht en een drankje. We doen er ook een klein ommetje omdat Marc heel graag allerlei diertjes spot. Chavelli wilde graag zwemmen in het prachtig blauwe water en daarom rijden we naar Porto Limnionas, waar we een paar heerlijke uurtjes hebben. We zien knal oranje en rode zeesterren en ook visjes in mooie kleuren. Hier willen we nog wel eens heen.
We rijden naar huis en eten 's avonds bij Dimitri van Archontiko. Ook daar is het welkom heerlijk.

Woensdag 23 mei: Rust- en boodschappendag.

Donderdag 24 mei: Vandaag gaan we Zakynthos stad. We wandelen door de winkelstraat en langs de haven en rijden dan naar Bochali om daar iets te eten en te drinken met een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

Vrijdag 25 mei: Gerakas is vandaag het doel, maar eerst rijden we naar Kalamaki om daar een kleine wandeling te maken. Marc spot er een flinke hagedis die zich schuil houdt in een struik. Bij het strand van Gerakas lopen we eerst een stukje boven op de rotsen en gaan daarna even over het struik om de flinke rotspartijen van dichtbij te bekijken.

Zaterdag 26 mei: Rustdag, nou ja ... rust. Marc en Chavelli willen even gaan kijken in Alikanas dus zij wandelen daarheen. Wij pakken dit moment om voor de eerste keer dit jaar een eindje te zwemmen. Het valt ons mee wat we kunnen en het is weer heerlijk. 's Avonds nodigen onze lieverds ons uit voor een etentje bij Fidelio en daar zeggen we natuurlijk geen "nee" tegen.

Bij het scheepswrak

Niets aan toe te voegen

Kampi

Porto Limniona

Die googelen we nog

Porto Limnionas

Bochali

Een poeltje vol met kikkervisjes

En al bijna een echt kikkertje

Dit leek een prop zilverfolie, maar het is een prachtige steen

Libelle

Bij Kalamaki

Bij Gerakas strand

Rotsformaties bij Gerakas strand


Bij de Turtle rescue

En weer bij Fidelio



Geen opmerkingen: