zaterdag 31 oktober 2020

Vanuit Exo Chora naar de Venetiaanse toren

Een jaar of wat geleden kregen we het boekje 'Wandelen op Zakynthos' in handen. We hebben een aantal wandelingen hieruit al gelopen en ze zijn allemaal bekend. Op 8 december 2018 maakten we een wandeling vanuit Exo Chora naar de Venetiaanse toren, want die hadden we toen nog niet gezien. Het volgende stukje komt uit de blog van toen:  

En dan komen we aan bij het lastige stuk uit het boekje. Ons pad houdt op bij een hek, verder is er geen pad te zien. We maken het hek dus maar los en maken het, als we binnen zijn, ook weer netjes dicht. Wat dan volgt is een zoeken naar iets wat naar het vervolg van de route kan brengen. We lopen stukjes links en rechts, maar alles eindigt bij hekken met prikkeldraad en (te) hoge gestapelde muurtjes. We kunnen over een paar muurtjes heen klimmen en en over het prikkeldraad. Maar het schiet niet op, we komen nergens iets tegen waardoor we verder kunnen. 

Inmiddels zijn we al wel een keer bij de toren geweest, maar de wandeling hebben we nog niet goed gemaakt. Dat gaan we vandaag doen, we zullen hem alleen tegen de klok in lopen, misschien helpt dat bij het lopen. En het is een mooie route, het is prachtig weer, nog steeds rond de 22 graden, met een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. De ruïne van de Venetiaanse wachttoren ligt er mooi bij en je hebt er een prachtig uitzicht. We lopen dezelfde weg terug tot we bij het punt komen waar we deze weg verlaten. Het gaat een heel eind over een karrenspoor, dat opeens ophoudt en een smal 'pad' van keien wordt. Na dat even te hebben gevolgd herken ik stukjes van 2 jaar geleden. Hier hebben we toen lopen dwalen, er lijkt ook niet echt een pad te zijn, dus volgen we de lijn op de gps zo goed mogelijk. Na een paar minuten komen we weer bij een karrenspoor en lijkt het 'wild' lopen gelukt te zijn. De rest van de route volgt dan en het brengt ons naar een prachtig uitzicht richting de tavernes bij Kampi. Het is er heel erg stijl en ik ga niet dichter bij de rand om een mooie foto te maken. Goed is goed. Dan lopen we verder en komt het dorp weer in zicht. Een korte wandeling maar zeker de moeite waard.

Van veraf is goed te zien wat er verbrand is

Maar dichtbij is er alweer groen

Mooi, hei

In de verte ligt de Venetiaanse wachttoren op ons te wachten

Zo ziet het er nog redelijk uit ...

maar het is echt een ruïne








Geen opmerkingen: