vrijdag 27 maart 2020

Corona-perikelen

Dag 11 van de quarantaine tijd.

Het gaat goed met ons, we slaan ons er wel doorheen. Natuurlijk missen we het om ons rondje te doen, dat kleine stukje wandelen iedere dag. Volgende week dinsdag kunnen we dat weer gaan oppakken. Inmiddels raken we wel wat door onze voorraad levensmiddelen heen, maar we willen anderen nu even niet lastig vallen met de vraag om wat boodschappen voor ons te doen. We redden het wel tot dinsdag, wat vaker een soepje met brood kan ook.

We brengen meer tijd door bij de laptop, want het nieuws houdt ook ons erg bezig. Maar we lezen ook veel en we kijken wat meer tv. En ik puzzel en haak ook. We hebben een paar mooie dagen gehad en dan zijn we in de tuin aan het werk en zitten we lekker in het zonnetje met een boek. Nu regent het wat vaker en dan zit er niets anders op dan binnen te blijven. Maar het blijft vreemd, dat je niet kunt gaan en staan waar je wilt. Het is zo dat je pas waardeert wat je hebt, als je het gaat missen.

In Griekenland zijn er nu 892 gevallen van Covid-19 zieken, en zijn er 26 mensen overleden. Tot nu toe lijkt het erop dat we niet dezelfde ellende krijgen als Italiƫ, Spanje, Frankrijk. Misschien zullen we nooit weten waardoor dat komt, maar een feit is dat het 1e slachtoffer er was eind februari en dat toen meteen alle carnaval-festiviteiten werden afgeblazen en even laten alle andere evenementen. Griekenland heeft heel vlot allerlei maatregelen getroffen. Laten we hopen dat het zo blijft.

De lockdown maatregelen blijven voorlopig van kracht, we gaan het allemaal meemaken. Wij hebben de briefjes klaarliggen en we zullen ze dinsdag, als we weer naar buiten mogen om boodschappen te doen, invullen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat bij de winkels. Ik heb wel gehoord dat er echt gecontroleerd wordt in Griekenland, maar ik ben benieuwd of dat ook het geval is op Zakynthos.

In ieder geval wensen we iedereen, blijf gezond, blijf veilig, blijf thuis


Geen opmerkingen: