woensdag 1 augustus 2018

Zomer 2018

Alles gaat zijn gangetje, we zwemmen regelmatig, maar niet elke dag, want er zijn echt heel veel erg winderige dagen en dan zijn de golven niet prettig om een half uur te zwemmen. Het is een vreemde zomer en dat horen we ook van de andere bewoners hier. Het is vorige week ook een paar dagen flink bewolkt geweest en dat gebeurt eigenlijk nooit in juli.

Uit de moestuin hebben we al veel tomaten en komkommers gehaald. Het is lekker en leuk om groenten uit je eigen tuin te eten. Maar de courgetteplanten zijn gesneuveld door een schimmel o.i.d.

Vorige week kregen we de hele nare beelden van de branden bij Athene. Heel veel mensen hebben familie of kennissen daar in de buurt en daarom is iedereen er ook van onder de indruk. Veel foto's en filmpjes maakten dat we ons er echt rot bij voelden. Zo vreselijk. Er zijn hier op Zakynthos ook een aantal feesten en vieringen afgelast vanwege de drie dagen nationale rouw die er waren.

De laatste paar dagen zijn er op ons eiland ook weer 3 branden geweest. Sommigen begonnen op 2 plaatsen tegelijk en dan ga je toch weer denken aan opzet. Gelukkig waren ze alle drie snel onder controle. Laten we hopen dat het niet hetzelfde wordt als vorig jaar.


Geen opmerkingen: