woensdag 11 juli 2018

Therianos family

Het is weer tijd om een bezoekje te brengen aan mijn griekse arts. Al mijn recepten zijn op en dus moet ik voor 6 nieuwe weer naar het medisch centrum in Kalithea. We besluiten om lopend te gaan en om daarna eindelijk eens de biologisch boerderij te bezoeken, waarvan we de borden langs de wegen hebben zien staan. We zeggen al heel lang, dat we er eens heen moeten gaan, nu gaan we het ook doen.

In het medisch centrum zit er niemand in de wachtruimte er is wel iemand binnen, maar ik ben binnen 5 minuutjes aan de beurt. Weer een paar minuten later staan we weer buiten mét de recepten. Zo, ik kan weer een half jaar vooruit.

Dan lopen we naar de boerderij van de Therianos familie. Er zijn 3 broers en een zus met een moeder van in de 80 die nog zorgt voor het koken e.d. Één van de broers, Tassos, komt ons tegemoet. Er zijn op dit moment geen anderen gasten, dus hij vertelt ons van alles en laat de winkel zien. Hij vertelt dat ze sinds vorig jaar niet meer allerlei biologische groenten en fruit verkopen. Wat er verbouwd wordt is alléén voor de familie. Wel worden er andere dingen verkocht die door henzelf zijn verbouwd, en wat we in de winkel zien, zoals wijn, olijfolie, likeur en krenten. Er zijn ook drankjes, crémes en zeep gebaseerd op de heel goede olijfolie die zij persen. We proeven en voelen op onze huid de goede eigenschappen van de olijfolie. We gaan zeker nog terugkomen om het één en ander te kopen, het is nu een beetje lastig nu we lopend zijn.

Dan lopen we naar Alikanas en ik koop een paar tomaten (wij hebben op het moment alleen nog groene tomaten), dan lopen we langs de rivier naar de Bridge Café van buurvrouw Olga. Nu ze bijna nooit meer thuis is, komen we hier graag een drankje drinken.

Dan, aan het eind van de 13 km, nog even een klimmetje naar ons spiti (huis) en ontspannen dan een beetje op het terras in de schaduw. We hebben vanochtend ook een berichtje gehad van Ioanna en Aris: of we zin hebben in wat extra geluid. Morgen of overmorgen komen ze. Gezellig!


Geen opmerkingen: