donderdag 1 februari 2024

Januari

En het leven kabbelt verder. Er zijn wat dagen met regen, maar de zon schijnt ook. De laatste week van januari is het wel een stuk kouder dan we gewend zijn. 's Nachts koelt het af tot 1 - 5 graden boven nul.
Maar overdag schijnt de zon en zijn de luchten helder en blauw. Langzaam kom ik tot de ontdekking dat het wandelen zoals we dat tot voor een paar maanden nog deden, voor mij niet meer een goed idee is. Mijn knie vindt de ongelijke paden, die we zo leuk vinden, niet goed. Gelukkig gaat het op gewone wegen nog wel goed, alhoewel de afstand ook gaat meespelen, maar dat moeten we nog uitvinden. 5 tot 8 kilometer gaat goed, dus misschien gaat 10 ook nog wel, we gaan het zien.

Al voor januari zagen we de kleine, wilde cyclaampjes al bloeien, 2 weken geleden zagen we hier en daar ook plukken wilde, kleine narcisjes opkomen, zo leuk. Iedere dag doen we een rondje Alikes of Alikanas, het is heerlijk als je nu al langzaam aan wat bloesem in de bomen ziet. Die lente gaat komen, absoluut.

Ik ben inmiddels lijstjes aan het maken voor onze grote trip naar Kenia en Tanzania, die eind van de maand gaat beginnen. De vaccinaties hebben we in oktober al gehaald, toen we in Nederland waren, begin januari heb in de visums voor beide landen aangevraagd en die zijn binnen. Verder is alles zo'n beetje klaar. 
Zondag 25 februari vertrekken we vanaf Zakynthos naar Athene, maandag vliegen we van Athene naar Amsterdam. Dan wippen we even bij de familie en vrienden binnen op maandag en dinsdag en op woensdag 28 februari begint ons volgende avontuur. Ik ga proberen om ook op deze vakantie zoveel mogelijk te schrijven en foto's te laten zien op onze reisblog, op voorwaarde natuurlijk dat we wifi hebben. Jullie gaan het meebeleven.






Geen opmerkingen: