vrijdag 11 februari 2022

De Venetiaanse toren

Het is nog heel erg mooi weer, wel een beetje fris, maar de zon schijnt aan een stralend blauwe lucht. We besluiten om de Venetiaanse toren aan de westkust te bezoeken. Het is niet een lange wandeling maar wel de moeite waard. We rijden via Agia Marina en de pas over de berg en Loucha naar Exo Chora. Daar parkeren we en gaan verder met de benenwagen. Het is veel dalen, dat belooft een klimmende terugweg. 
Onderweg zien we processierupsen, eerder deze week zagen we er ook al heel veel. Ik dacht dat ze bij Eikebomen leefden, maar na enig zoekwerk op het internet blijkt dat er ook een zuidelijke soort is die bij pijnbomen leeft (Spanje, ItaliĆ«, Griekenland). Ook al een heel gemeen schepseltje. De meesten van ons weten al dat ze voor mensen en dieren heel vervelend kunnen zijn, zeker voor kinderen. Eerlijk gezegd had ik ze hier nog nooit gespot, maar dit jaar valt het echt op. 
Zoals gezegd was de heenweg simpel, alleen maar dalen. Na even bij de toren te hebben gekeken en van het uitzicht te hebben genoten gaan we verder en beginnen de klim terug. Halverwege zit in deze route een stukje waar geen pad is, we zoeken zelf waar we het makkelijkst langs kunnen. We herkennen wel punten van de vorige keren dat we dit hebben gelopen. Maar het is een leuke wandeling en we genieten van het mooie weer.



Wat is deze boom vreemd gegroeid

Rechts naast de boom in de verte: de Venetiaanse toren

Exo Chora

Processierupsen, nu nog op een kluitje

Inmiddels dichter bij

Uitzicht over de westkust


en het uitzicht naar links




Geen opmerkingen: