donderdag 13 januari 2022

Over (alweer) geen water, de tandarts en wandeling

Eergisteren, dinsdag was er weer geen water, gelukkig kwam het vroeg in de avond terug, maar er kwam maar een miezerig straaltje uit de kraan. Op die manier duurde het een hele tijd voordat er wat afwaswater was verzameld, niet echt prettig dus. Daaraan merkten we dat het nog niet helemaal goed zat. En we waren dus niet heel verbaasd dat er woensdagochtend alweer geen water was.en dat duurde tot donderdagmiddag. En toen kwam er een boel heel smerig water uit, maar wel weer een stevige straal. Dus dat komt wel goed.

Bij Leo was er een paar weken geleden een kies afgebroken en dus moesten we op zoek naar een tandarts. We zijn allebei voor het laatst vóór onze emigratie naar een tandarts geweest, dus 5 jaar geleden, en dus werd het wel tijd ook. We hebben gelukkig wat (Nederlandse) kennissen hier die ons aan een naam en adres van een tandarts konden helpen, die goed Engels spreekt. Het bleken een man en een vrouw te zijn, die beiden tandarts zijn. Toen we vorige week probeerden te bellen, namen ze niet op en dus zijn we er toen maar eens langs gelopen. Ze bleken gesloten tot maandag 10 januari en dus belde Leo maandag om een afspraak te maken. Dat kon op woensdag (gisteren dus). Leo werd geholpen met de ernstigste klachten en daarna kwam er nog een afspraak voor vrijdag voor de rest. Hij vroeg toen aan haar voor een check van mijn gebit en dat kon meteen. Er volgde voor mij ook een een afspraak voor vrijdag voor het vullen van 2 gaatjes.  Ik ben geen held bij een tandarts dus ik wacht vrijdag met een zekere spanning af.

Vandaag werd een zonnige dag voorspeld, maar wel fris 8 á 9 graden, maar dus prima om ergens te gaan wandelen. We zijn naar Loucha gereden en hebben van daaruit een wandeling gemaakt van 12,4 kilometer. Het was zeker een lekkere wandeling, maar het was snijdend koud. Er stond een harde wind uit het noordoosten en die maakte dat het voelde alsof het net boven het vriespunt was. Brrrr.

Het klooster in de buurt van Loucha

Loucha

Geen opmerkingen: